Gondoltad volna, hogy a profilfotó lehet az, amin a sikered múlhat csajozásban, álláskeresésben, de akár még a tanulmányi előmeneteledben is? Pedig ma már nehéz elkerülni, hogy lecsekkoljanak téged a szociális médián, ezek közül is elsőként a facebookon.

Nem egy esetről hallani, hogy olyan helyzetben, mint a társkeresés például, a nők inkább egy attraktívabb profillal rendelkező férfit választanak, még ha annak belső értékeiről nincsenek is meggyőződve.

Külföldon, de ma már nálunk is, bevett szokás, hogy egy adott álláshirdetésre a jelentkezőket szűrik azok szociális profiljai alapján is. Ergo, még csak el sem jutnak a meghallgatásra, ha nem elég attraktív a profiljuk.

Hogy miért van ez így? Nos álláskeresés esetén azért, mert tetszik-vagy sem, de a facebook pl. sokat elárul arról, hogy milyen életet élünk. És abból, amit látnak belőlünk, sokszor nem nehéz leszűrni, hogy milyen szintű megbízhatóságot, hűséget és szorgalmat várhatnak el tőlünk a későbbiek folyamán. Így már nem is olyan meglepő, hogy egy kevéssé szakképzett jelentkezővel szemben előnyt élvezhet az, akinek a facebook profilja arról árulkodik, hogy ambíciózus, jó szociális háttérrel rendelkező munkaerő.

Csajozni szeretnél online? A profilfotó a legfontosabb!

Ma már rendkívül felgyorsult világban élünk, és ennek a világnak a teljesen elfogadott része lett az online társkeresés. Az olyan applikációk, mint a tinder pl., már inkább a gyors szimpátiára alapoznak, ahol egész egyszerűen egy rossz profillal elvérzel.

Gondolj csak bele, hogy minden csajnál egy esélyed van, ahol szinte minden a fotóidon múlik. Mi a legfontosabb ebben az esetben, hogy a lehető legjobb legyen? Egyértelmű: a profilfotó!

Az átlagos profilfotó ma már rossz

Egyre nagyobb a verseny a vilűgban, bármilyen téren is, az adott területen az átlag feletti teljesítmény egyedül, ami képes eredményt produkálni, Ez természeti törvény, nem tudod felülírni. Mára pedig oda jutottunk a social média világában, hogy hatalmas a zaj és még hatalmasabb a versengés. Így, ha labdába akarsz rúgni, valami jobbat, egyedibbet, újabbat kell nyújtanod. Így van ez a profilfotóval is.

A jó profilfotó 5 alappillére

Ha ezt az 5 szabályt betartod, garantálom, hogy már a felső 5%-ban találod magad. Persze az abszolút sikerhez ennél kicsivel több kell, de ne feledd, azzal, hogy felismerted a hiányosságot, máris megtetted az első lépést a siker felé.

1. Közeli fotó

Az első hiba, amit látni szoktam, hogy túl távoli a profilfotó. Miért baj ez? Mert a profilfotó az, ami általában kicsiben látszik, ezért itt kiemelten fontos, hogy csak az legyen benne, ami a lényeg. Adott esetben az arcunk, max. melltől felfelé fotó.

A teljes testes profilfotókról pont az marad le, ami az online vizális személyes névjegyed, az arcod. Jobban mondva nem lemarad, csak épp nem elég közeli ahhoz, hogy nyilvánvaló legyen, kiről van szó.

Tegyél fel magadról közeli fotót!

2. Legyen világos a profilfotó!

Ügyelj az árnyakra és egyáltalán, hogy ne egy kiégett, sötét kép legyen fenn rólad. Nincs kiámbrádítóbb, mint mikor egy jóképű sráctól a rossz minőségű fotó tántorítja el az érdeklődő hölgyeket.

Ha kinn fotóznak téged, napnak háttal legyen a kamerás, jól látható legyen az arcod. Ügyelj az árnyakra is.

3. Te legyél a fotón!

Ne a kutáyd, ne az öcséd, ne a haverjaid, ne a szüleid! Csak te! Gondolj csak bele, hogy egy felőled érdeklődő csajjal végül a bartod megy el randizni, mert nem volt számára egyértelmű, ki a profil tulajdonosa, aminek a profilfotóján ketten pózoltok?

Ugye nem akarsz ilyen élményt magadnak? A kutyás és családi társaságban lekapott profilfotó pedig magányról és zárkózottságról tanúskodhat. Ne azt közvetítsd a világ felé, hogy most te feladtad, mert magad vagy!

Vállald fel magad, legyél határozott, legyél csak te azon a fotón!

4. Legyen minőségi az a profilfotó

Ha lehet, töltsd fel minél nagyobb felbontásban, mert bizony ha lecsekkolnak téged, vagy megtetszel valakinek, tuti, hogy ki fogja nagyítani a képedet. És ha abból az fog neki lejönni, hogy igénytelen voltál 5 másodpercnél többet bíbelődni egy jó profilfotóval, akkor valószínűleg igénytelen vagy az életben is.

Ma már egy átlagos telefonnal is lehet nagy felbontású, jó minőségű fotókat lőni. Ne legyél lusta ezt megcsinálni. A jövőd múlhat rajta!

5. Legyen kisugárzásod, karizmád azon a fotón!

Lehet, hogy nem az első széria fotózáson fog belőled előbújni a karizma, de attól még törekedni kell rá. Kell, hogy legyen a profilfotónak közölnivalója, története vagy sugallata. Ez az, ami végül feladja a végső késztetést, hogy megnézzék kivel-mivel is van dolguk a felőled érdeklődőknek.

Próbáld megtalálni a saját stílusod, kisugárzásod és közöld ezt a profilfotódon keresztül. Akár facebookon, akár más felületeken.

Olvasd el ezt is a témában: Vonzó férfi adatlapok készítése