Ebben a cikkben kivesézzük, mik az online ismerkedés veszélyei és pontokba szedjük, hogyan lehet őket hatékonyan kivédeni. Mik az árulkodó jelek, mibe menjél bele és mi számít határesetnek az online ismerkedésben?

Megmutatjuk, mik azok a lépések, amiket ha betartasz, hatékonyan megvédheted magad az esetleges csalóktól, állprofillal randizóktól és az olyan nőktől, akik csak szórakozni akarnak veled!

Bevezető, a jelen helyzet

Az online ismerkedés veszélyei az utóbbi években fokoztottan előtérbe kerültek. Egyre többen keresnek társat az online térben, és ez a tendencia a koronovírus megjelenésével még inkább növekedésnek indult.

Teljesen érthető, hogy most a férfiak és nők nagy hányada erre a „játszótérre kényszerül”, hiszen a korlátozások gyakorlatilag ellehetetlenítik a klasszikus ismerkedést. És hát valljuk be, társas lények vagyunk, nekünk férfiaknak pedig a vérünkben van a vadászat, a női párunk megtalálása is alapvető ösztönünk az életben.

Ha már ezen a pályán játszunk annak minden előnyével együtt jó ha tisztában vagyunk a hátrányaival és legfőképpen tudjuk, mik az online ismerkedés veszélyei – valósak vagy véltek.

Vágjunk hát bele!

A cikkben a kamuprofilok tipikus 4 jelét mutatom be, és a chatelén közben előforduló 7 leggyakoribb viselkedést, ami gyanúra adhat okot:

Ezek a kamuprofil tipikus jelei:

 1. túl extravagáns nő
 2. nincs facebookja, és/vagy máshol sem találsz rá
 3. megtalálod máshol, de más néven/infókkal
 4. túlidealizált infókat találsz róla

7 árulkodó jel chatelés közben

 1. Nem akarja messengeren/skypeon folytatni
 2. Kerüli a fizikai találkát
 3. Intim dolgokat kér tőled
 4. Ő küld magáról intim dolgokat/fotókat
 5. Érzelmeket táplál irányodban, holott ezt még semmi sem indokolná
 6. Érzelmi zsarolás
 7. Lakcímet/telefonszámot/neaggyisten pénzt kér tőled

Online ismerkedés veszélyei – 4 leggyakoribb kamuprofil típus

1. Túl extravagáns nő

Online ismerkedés veszélyei - extravagáns

Elég szembetűnő jelenség, amikor már-már egy igazi szexideál jelenik meg előtted a társkeresőn. Tökéletes képek, mintha egy magazinból lépne elő. A formás idomokkal alapvetően nincs baj, ha azonban azon van a hangsúly, árulkodó jele lehet, hogy nem feltétlen a személyiségéd szeretné veled megszerettetni, hanem olyan férfit keres, akit palira vehet.

Valljuk be mi férfiak erősen vizuálisak vagyunk, ha nőkről van szó, ha szép, formás nőt látunk, hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni mindent, szinte vadász üzemmódba kapcsolunk. Ne ess ebbe a hibába!

Ha nem is csaló, de álprofil simán lehet, aki csak jót szórakozik rajtad, mert unatkozik.

Ha viszont csaló, és elég jó a pszichológiai manipulációban, egy gyengébb jellemű férfit olyasmikre vehet rá, amik akár anyagi, akár exisztenciális károkat okozhatnak nála.

2. Nincs facebookja és/vagy máshol sem találsz rá

Általában kisebb kutakodás után a társkereső nők többségét meg lehet találni facebookon. Nem minden esetben igaz, de ha már chateltek és nem hajlandó megmutatni a facebookját – vagy arra hivatkozik, hogy nincs neki, azért legyél gyanakvó.

Az idősebb korosztály nagy része fenn van facebookon, a fiatalabbaknál előfordulhat, hogy inkább instán mozognak (főleg idehaza).

Ha csalóval, vagy kamuprofillal van dolgod, jellemzően nem akarják, hogy a valós személyükre fény derüljön. Értelemszerűen semmi olyan infó nincs róluk a viághálón, ami a valós személyüket felfedné.

3. Megtalálod más felületen, de más névvel/infóval

Szintén árulkodó jel, ha ugyanazzal a fotóval bukkansz rá egy teljesen más nevű hölgyre, adott esetben teljesen elütő infókkal. Ez azért eléggé amatőr dolog, de nem ritka jelenség. Azonnal ajánlatos megszüntetni mindennemű kapcsolatot az illetővel.

Ez akkor derül ki voszonylag hamar, ha több randiappra és társkereső oldalra is be vagy regizve és van némi tapasztalatod már a keresésben.

4. Túlidealizált infókat találsz róla

Gyanúsan tökéletes mindenben? Mintha rád szabták volna a profilját? Ne vedd készpénznek az infókat. Lehet, hogy a hölgy tényleg csak magát akarja eladni.

Ha ez a helyzet, akkor is legyél gyanakvó. Olyan nővel lehet dolgod, aki vagy takargat valamit az életéből, vagy lelki önbizalom gondjai vannak, és ezzel akar kompenzálni. Sok ilyet láttam!

Ha csaló készít ilyen profilt, annak egyszerűen az az oka, hogy minél korábban interakcióba akarj lépni vele. A szép nőknek ezrével írnak férfiak, ezt tudják és ki is használják a csalók.

Akár kártyaadatokat akar kicsalni tőled, akár csak valamit, amivel zsarolhat, előbb vagy utóbb a hálójába akad egy férfi, aki elég könnyelmű ahhoz, hogy ne vegye a lapot.

Online ismerkedés veszélyei – 7 árulkodó jel chatelés közben

1. Nem akarja messengeren vagy skypen folytatni

Ebben az esetben lehet, hogy csak te nem jutottál el vele még olyan szintre, hogy meglépjétek ezt. Azonban ha erre semmilyen okot nem látsz, gyanakodhatsz. Valamiért nem akarja, hogy kitudódjon a személye, vagy az, hogy igazából csalóról van szó.

2. Kerüli a fizikai találkát

Ez akkor lehet gyanús, ha már izzik a levegő és mégsem tudtok egyről a kettőre jutni. Főleg akkor, ha nyilvánvalóan kitalált dolgokkal hárít.

3. Intim dolgokat kér tőled

Elvárja, hogy küldjél neki képeket akár a péniszedről, vagy valamilyen félmeztelen fotót. Az sem ritka, hogy valami olyasmire akar rávenni, amit magadtól eszedbe sem jutna megtenni. Ha ilyet kér, hogy küldjél neki, azonnal fújjál riadót.

Egyrészt normális nő nem tesz ilyet. De legalábbis addig biztosan nem, amíg fizikailag nem talákoztatok. Ha igen, annak nyilván megvannak már a keretei, ha ketten úgy érzitek, hogy alakul a fizikai és lelki vonzalom is. Amíg nem találkoztatok személyesen, addig ne adj neki semmit, amivel zsarolhat a későbbiek folyamán.

4. Ő küld magáról itnim dolgokat, fotókat.

Online ismerkedés veszélyei - intimitás

Az előző esetnek a reciproka. Hidd el, ezt sem azért teszi, mert annyira vágyik rád. Egyszerűen kihasznál egy apró pszichológiai trükköt, hogy úgy érezd emiatt tartozol neki valamivel. Nem nehéz mindenféle fotókat lelopni a netről. Szinte biztosra veheted, hogy nem is ő van a fotókon. Te pedig a semmiért küldesz neki fotókat, amiket más körülmények között senkivel sem osztanál meg.

5. Érzelmeket táplál irányodban

A túlzott „nyalizás”, édes szavak, és hogy gyakran ír rád, szintén árulkodó lehet. A legnagyobb balekok ennek bizony könnyen bedőlnek, mert már szinte éhezik a szeretetet és vágynak rá, hogy egy nő törődjön velük.

6.Érzelmi zsarolás

Tipikus formája, mikor azzal zsarol, hogyha valamit nem teszel meg neki, pl, nem küldesz neki fotót magadról meztelenül, akkor megszakítsa veled a kapcsolatot. Még lehet, hogy ki is magyarázza azzal, hogy nem ér rá olyanokkal foglalkozni, akiket nem lát meztelenöl vagy hasonló.

Ez is egy tipikus marketing húzás. A veszteség érzetét próbálja meg benned felkelteni. Ne dőlj be neki!

7. Lakcímet/telefonszámot/neaggyisten pénzt kér tőled

Indokolatlanul hamar kér tőled olyan infókat, vagy elérhetőségeket, amik a személyes szférádhoz kötődnek.

Olyan is van, hogy egyenesen pénzt kér tőled, amit persze nagyon rafináltan meg is indolok, hogy jótékony célra kell. Vagy azt próbálja beadni, hogy le van égve. Akár olyat is igérhet, hogy neked szeretne kedveskedni egy abból a pénzből vett cuccban vagy bármi hasonló.

Ha ezeket a jeleket észleled, azt javaslom, azonnal szakítsd meg a kapcsolatot az illetővel, akér valós, akár kreált profilról van szó.

Legyetek résen, az internet valóban kiváló lehetőségeket nyújt a társkeresésre. Azonban kockázattal is járhat. Ha felismered ezeket a jeleket, biztonsággal fogsz kiigazodni a profilokban és egykettőre kiszúrod a kamu/csaló profilokat.

Tartsd be ezeket a szabályokat és sokkal hatékonyabban kereshetsz társat 2021-ben.

Olvasd el a legütősebb online ismerkedés tippeket!