Sokszor esik szó a magabiztosságról a legvonzóbb férfi tulajdonságok kapcsán. De mitől is leszel igazán magabiztos férfi? A meghódított nők számától? Vagy talán a pénztárcádtól? Bizony sem a sárm, sem pedig a hatalom nem helyettesíti azt az állapotot, amikor már tudjuk mi a szerepünk és hol a helyünk a férfi-női univerzumban.

Teszteld le, mennyire vagy magabiztos…

Menjél ki az utcára, és sétálj addig, amíg egy számodra vonzó nőt meglátsz. Tedd fel magadnak a következő kérdéseket:

  1. Érzem-e, hogy lehetne potenciális partnerem?
  2. Érzem-e, hogy egyenlő társak lennénk egy kapcsolatban?
  3. Érzem-e, hogy nem csak a külseje fog meg?
  4. Meg merem-e szólítani?
  5. Meg merem-e szólítani bármilyen gátlás nélkül?
  6. Ha meg merem szólítani, látom-e hogy mi a célom vele tisztán és világosan?

Ez hat olyan kérdés, amivel a férfiak többsége egyszerűen nem mer szembenézni. Holott még csak arról van szó, hogy megláttál egy nőt, aki talán az ideálod. Ergo nem szabadna, hogy bármilyen gátlásod, rossz érzésed legyen azzal kapcsolatban, hogy leszólítsd. Hiszen nincsen semmi vesztenivalód. Mégis meg merem kockáztatni, hogy a férfiak 90%-a nem meri megtenni. Aki pedig megteszi, abból a maradék 10 emberből is csak egy csinálja jól. Miért van ez így?

Felszínre törnek a gátlások

Ha ebből a hat kérdésből csak egyre is nemmel válaszoltál, van legalább egy téves nézeted a női-férfi dinamikával kapcsolatban. Ez a téves nézet pedig minden próbálkozásban és minden kapcsolatodban ott lesz, amíg nem kezeled.

Hogy miért is baj ez?

Amíg ezt a téves nézetet nem kezeled, addig nem a megfelelő társsal leszel. És amíg szingli vagy, nem mered vagy nem tudod megszólítani azt a nőt, aki potenciálisan az ideális társad lehetne. Ez az érzés pedig mint egy tüske, mindig keresztbe fog neked tenni. Ezért olyan fontos, hogy a nők terén kellő magabiztossággal rendelkezzél.

Nem is tudod, milyen fontos ez…

Az az igazság, hogy a férfi-nő kapcsolat az életben olyan fontos, hogy ha nincs helyén, az életed számos más területét is letizedeli. Sok esetben visszavezethető anya-fia kapcsolatra is a magabiztosság hiánya. Pszichológus nem vagyok, de érdemes felkutatni olyan területeket is, amikre nem is gondolnánk, hogy gátlásokat okoz a kapcsolatainkban illetve abban, hogyan közelítünk a nőkhöz.

A magabiztos férfi útja

Vannak fázisai annak, hogyan építsd fel magadban azt a szintű magabiztosságot, ami elhozza a sikert. Az, hogy milyen gyors lesz a fejlődésed, nagymértékben függ az elakadásaid számától. Ha a fenti kérdések mindegyikére nemmel válaszoltál, akkor nem szabad nagy léptékekben haladnod. Aki pedig teljesen frusztrált a nőkkel kapcsolatban, ajánlatos lehet pszichológus segítségét kérni.

Akárhogy is, fejlődni lehet és kell is. Ha lassan haladsz akkor is haladsz. Minél magabiztosabb leszel, annál közelebb kerülsz a célodhoz. Mígnem egyszer csak már nem fog érdekelni, hogy hányszor vág pofán az élet, mert megállíthatatlan leszel. Ehhez viszont azt is tapasztalnod kell, milyen a padlón lenni és milyen érzés újra felkelni és megdolgozni a céljaidért.

Ismered a hiányosságaidat?

Azt javaslom, legyél őszinte magaddal. Ismerd be a hiányosságaidat és ne szégyenkezzél miattuk. Vedd leltárba, melyek azok a területei az életednek, amikben fejleszteni kell a magabiztosságodat. Ha a nők és a párkapcsolat, akkor bontsd részeire, miért nem tudsz vagy akarsz felszabadultan kommunikálni nőkkel bármilyen helyzetben. Ha ez megy, akkor pedig nézd meg, hol vannak elakadásaid, ami miatt nem férfiként/potenciális partnerjelöltként tekintenek rád azok a nők, akiket párodnak tudnál elképzelni.

A magabiztos férfi tervet készít a fejlődésre

Akcióterv nélkül a leltár csak egy jegyzék marad, ami a hiányosságaidat rendszerzi. A cél azonban az, hogy fejlődjél és magabiztosabb legyél a csajozásban. Végső soron pedig olyan barátnőt szerezz magadnak, aki mellet kiteljesedhetsz. Az akcióterv foglalja magába a szükséges teendőket, amik az egyes gátlások megszüntetését célozzák meg.

Sokan csak alibitevékenységet végeznek. De ne csapd be magad. Ha nem haladsz a célod felé, nem azt csinálod, amit valójában kellene. Ha például az a gátlásod, hogy nem mersz megszólítani nőket, akkor első lépésben azt kell feltérképezni miért nem mered megtenni. Ha megvannak erre a válaszok, akkor ezeket apránként tudod oldani célirányos cselekedettel.

Legyél következetes

Lehet, hogy sok kudarc fog érni ezen az úton. Azonban, ha félbehagyod, akkor elszabotálod magad. Ha nagyon rosszul érintenek a kudarcok, akkor komolyabb lelki gondok is lehetnek, amik szakembert igényelnek. Ebben az esetben ajánlatos lehet felkeresni egy pszichológust vagy pszichiátert.

A kudarctűrés is további hiányosságokra mutat rá

Ha nehezen tűröd a kudarcokat, további kérdéseket tehetsz fel magadnak. Miért lomboz le ennyire a sikertelenség? Miért adom fel? Miért lépek vissza? Ebben az esetben ezek azok a problémák, amikkel foglalkozni kell és csak aztán a nőkkel kapcsolatos elakadásokat kezelni. Minél mélyebbre mész, annál inkább felszínre kerülnek az elakadások.

Vezess naplót a fejlődésről

Érdemes naplózni, milyen elakadásaid voltak, milyen módon próbáltad kezelni. De nem csak erről, hanem arról is, hogy milyen eredményeket hozott. Kifizetődő lesz, ha tisztában leszel a fejlődésed ütemével, mert át fogod látni, mit kell tenned, ha újabb elakadások törnek a felszínre.

A magabiztos férfi cselekszik!

Fontos, hogy folyamatosan cselekedj és tartsál ki. Ragadd meg az alkalmakat az ismerkedésre, beszélgetésre nőkkel. Tisztázd le a konfliktusaidat, lépjél túl rajtuk. Bármi, ami az akciólistádon szerepel, következetes cselekvést, munkát igényel tőled. Csak a cselekedet vállik tapasztalattá. És csak a tapasztalat ad magabiztosságot.

Folyamatosan vond le a konzekvenciákat

Ellenőrizd, hogy az eredmények, amiket elértél milyen hatással vannak az életedre. Miben történt gyökeres változás és mi az ami nem a kívánt eredményt hozta. Ha tisztában vagy ezekkel az adatokkal, könnyebb lesz korrigálnod. Minden lépés és korrekció szűkíti az utat, amin haladnod kell és ha elég szűk az út, már gyorsabban haladsz mert nem fogsz egyik padkától a másikik szaladgálni.

Az egyik legfontosabb magabiztosságot a magabiztosság felé vezető úton szerzed meg. Ez pedig az, hogy képes vagy elérni a céljaidat. Így leszel tehát magabiztos, vonzó férfi.