Téged is az őrületbe tud kergetni, amikor nem tudod miért nem ír vissza neked egy csaj vagy akár a barátnőd? Bennünket mindenképp! De nem kell ám azonnal pánikba esni! Verd ki egy pillanatra a fejedben ott motoszkáló kisördögöt és figyelj.

Most megmutatjuk lépésről lépésre, mi a teendő akkor, ha nem ír vissza a csaj vagy a barátnőd.

Először is: Ülj le, meditálj, vonatkoztass el a történésektől.

Nincs idegesítőbb, mint amikor nem tudod miért nem ír vissza, de most az a lényeg, hogy higgadtan tudj mérlegelni, nem pánikolni és nem belegondolni semmit a helyzetbe, ami amúgy nincs ott. Szóval főzzél egy kávét/teát vagy igyál egy korty vizet és végezz el pár dolgot, ami elvonja a figyelmed az adott helyzetről. Legjobb, ha valamilyen aktivitással tereled el a figyelmed, mert amint megnyugodtál, gyorsan visszaférkőznek a negatív gondolatok. Menj el futni, edzeni vagy csinálj valamit, ami koncentrációt, odafigyelést igényel.

Olvass a nőkről!

Minél jobban képben vagy vele, hogyan működik a női agy, annál felkészültebb leszel. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy nem fogsz stresszelni azon, miért nem ír vissza a csaj, mert már tudni fogod mik a leggyakoribb okai.

Egyszerűen csak visszafelé gondolkozol. Megnézed, milyen történések voltak a közelmúltban, amik oda vezethettek, hogy nem ír vissza neked. Minden lehetőséget számba fogsz venni és végül könnyedén megtalálod az okát, amit kezelni is fogsz tudni. Sőt! Még azt is fogod tudni, hogy mi van akkor, ha tényleg halvány lila gőzöd sincs miért nem ír vissza neked!

Nézd meg, mi válthatta ki belőle, hogy nem ír vissza neked!

Ha kellően lehiggadtál, akkor szépen lassan elkezdheted visszatekerni a szalagot a fejedben. Fel kell tenned magadnak néhány egyszerű kérdést:

  1. Mit felejthettem el a közelmúltban, ami miatt nem ír vissza? Valamilyen ünnep, szülinap, névnap, évforduló?
  2. Mit találhatott, hallhatott, ami kompromittáló rám nézve? Van-e rólam valamilyen infó a múltamból, amit valahonnan (esetleg valakitől) megtudhatott rólam?
  3. Nem voltam-e túl rámenős, nyomulós? Nem voltam-e esetleg túl sok neki?

Gondolkozz el ezen a három kérdésen, mert ezek a leggyakoribb kiváltó okai annak, hogy egy már meglévő barátnő, vagy közelebbi csajismerős nem ír vissza neked.

Ha ezekből sem találsz a helyzetedre illőt, akkor marad a B verzió. Az eset, amikor maga a csaj sem tudja, miért nem ír vissza neked.

Bármely helyzet is áll elő, a lényeg, hogy higgadt maradj. Azzal ugyanis semmit sem érsz el, ha elkezded üzenetekkel bombázni, Az csak rontani fog a helyzeteden és könnyen megeshet, hogy teljesen eltűnik az életedből. Ha ezt el szeretnéd kerülni, akkor óvatosnak kell lenni.

Kis idő után küldj neki egy rövid üzenetet

Kérdezd meg röviden és egyszerűen, hogy mi történt, van-e valami baj. Ha azt látod, hogy megnézte az üzeneted, de nem válaszol még egy szóval sem, akkor vagy komoly a baj, vagy már nem akar veled foglalkozni (ki akar lépni az életedből és kerüli a konfrontációt)

Ha válaszol, de röviden és sejtetően, akkor is lehet nagy a baj, de még menthető a helyzet. Itt okos módon menteni tudod a helyzetet. Rövid időn belül javasold neki, hogy beszéljétek meg a dolgokat.

Fontos!

Ne kezdj el neki regényt írni! A messenger és a többi üzenetküldő app nem megfelelő egy komoly beszélgetés lebonyolítására. Azt face to face kell megejteni. Szóval vezesd fel neki, hogy üljetek le és beszéljétek meg kettesben a dolgokat.

A fenti esetek már meglévő vagy kibontakozó kapcsolatokra érvényesek.

De mi van, ha egy olyan nő nem ír vissza, akivel még csak most kezdtél chatelni?

Elmondom, mi van ebben az esetben: