Megtalálni az igazit nagyon paradox dolog. El kell tudni engedni, ugyanakkor ragaszkodni is kell tudni hozzá, hogy megleld azt a nőt, akivel le tudnád élni az életed.

Fura dolog a szerelem. Általában akkor jön, amikor nem is számítunk rá. Elgondolkoztál már azon, miért is van ez így? Van egy pár válaszunk erre a kérdésre.

Megpróbálunk némi útmutatóval szolgálni, hogyan engedd be azt a nőt az életedbe, akit az élet tényleg neked szánt.

1. Ne stresszelj rá, hogy mikor fogod megtalálni az igazit!

Akik hosszabb ideje élnek magányban, hajlamosak lehetnek nyomást érezni. Ez egyrészt érthető. Senki sem szeretne egyedül megöregedni, haszontalannak, feleslegesnek érezni magát. Sokan vannak, akik idejekorán feladják az igazi megtalálását, mert annyit csalódtak, hogy már egyszerűen nem hisznek benne, hogy valaha is betoppan az életükbe a hőn áhított szerelem.

Sajnos ebben az esetben maga a lelki nyomás hozza az embert olyan állapotba, amivel még inkább ellöki magától a lehetőséget, hogy megtalálja azt a nőt, akivel leélhetne boldogságban akár az egész életét.

Ilyenkor kell tudni elengedni a dolgot, és nem rágódni még tovább azon, miért nem toppant még be a „NAGY Ő” az életedbe. Ha magadtól nem megy, keress fel szakembert. Mindenképp le kell tudnod venni a nyomást magadról, lazítani a hurkon. Ha feszélyezve érzed magad, azt sajnos megérzik a nők.

Ahhoz, hogy enyhítsd, sőt akár teljesen megszüntesd a nyomást, végérvényesen el kell tudnod határozni magad a cél mellett, hogy igenis megtalálod az igazit. Erre pedig a legjobb út, ha növeled a magabiztosságot magadban.

2. Legyen életcélod

Ha van életcélod, azzal növeled a magabiztosságod, leveszed a fókuszt a hiányról, ráadásul értelmet adsz az életednek. Ezt a nők is megérzik majd rajtad. Idővel rájössz, hogy nem (csak) a nőknek élünk. Nem azért vagy férfi elsődlegesen, hogy megtaláld a szerelmet. Az egy az élet természetes velejárója kell, hogy legyen. Akinek van komoly életcélja, dolgozik, küzd érte, arra eleve felnéznek a nők.

A legsikeresebb csajozók, akikre rámondják, hogy természetesen vonzódnak hozzájuk a nők, sokszor nem is fektetnek komolyabb munkát az áhított nő megszerzésébe. Mert egyszerűen olyan szinten a pillanatban élnek, olyan tisztán látják az útjukat az életben és olyan szenvedéllyel élik, hogy az vonzó a nők számára. Legyen tehát életcélod, így adsz az idődnek értelmet.

3. Ne csak hidd, tudd, hogy képes vagy megtalálni az igazit!

Sokan összekeverik a hitet a tudással. Pedig a két dolog nagyon messze áll egymástól. A bibliai értelemben vett hit egyben tudást is jelent. Mai értelmében azonban sokkal inkább a reménnyel keverik. Ezért mondjuk azt, hogy inkább tudd, mint hidd. Ha csak hiszed, akkor olyan mintha a véletlenre szeretnéd bízni, hogy meg fogod-e találni az igazit. Pedig nem kellene a szerencsére bízni.

Lehet, hogy csak egy apró lépésre lennél tőle, hogy bekopogjon az életedbe az a hölgyemény, akivel reményeid szerint sok boldog percet fogtok eltölteni. És ez mégsem fog megtörténni, ha megmarad a hit szintjén.

A tudás ugyanakkor azt jelenti, hogy már teljes egészében leszámoltál a párkapcsolati talánjaiddal. Nem maradtak kérdések a fejedben, amik folyton keresztbehúzzák a számításaidat. Abban az állapotban szinte a pillanat tört része alatt megtörténhet a csoda. Ismered a vonzás törvényét? No ez a valódi működési elve.

A tudást ugyancsak gyakorlással, és az abba vetett hittel érheted el, hogy képes vagy elérni ezt az állapotot. Ha nem vagy magabiztos a nőkkel, akkor tegyél érte fokozatosan. Ha nem jól kommunikálsz, akkor gyakorolnod kell a párbeszédet, hogy ne legyenek elakadásaid. Így nem fogod saját magad elgáncsolni, mert nincs meg a képességed, hogy jó dumákat tolj nőknek. De bármi mással kapcsolatban is ugyanez a menetrendje a tudás megszerzésének. Tudás egyenlő magabiztosság. Ez pedig egy járható út az igazi megtalálásának útvesztőjében.

4. Vedd észre a jeleket

Amíg nincsenek rendben az előző pontok, erre nagyon kevés esélyed lesz. Még akkor sem fogod észrevenni, hogy az igazi jelent meg az életedben, ha ott áll az orrod előtt. Mert még nem állsz készen rá.

Ha viszont már nem vagy abban a stádiumban, hogy keresztbehúzd a saját számításaidat, akkor sem biztos, hogy azonnal kapcsolni fogsz, ha megjelenik az igazi az életedben. Legyél résen, mert ami könnyen jön, az könnyen is mehet. Ha például véletlenek során ugyanazzal a nővel hoz össze a sors, nem lehet, hogy kezdeményezned kellene? Vagy valahogyan úgy hozza a sors, hogy kapcsolatba kell lépned egy régi nőismerősöddel? Vagy úgy érzed, hogy valamiért kezdeményezned kell valakinél?

Az is lehet, hogy facebookon írnál valakire, mert olyan érzésed támadt, nem tudni miért. Aztán ennek már millió -féle végkimenetele lehet. Főleg, ha tudod, mit is kell pontosan tenned, hogy létrejöjjön egy frankó kis online randi.

5. Fogadd el, ha még nem jött el az ideje megtalálni az igazit

Semmiképp se stresszelj rá, ha még nem jött el az ideje, hogy megtaláld az igazit. Ennek lehet komoly oka van. Könnyen lehet, hogy még az ideális párod, akit úgymond a sors szánt neked, még ő sem áll készen rád. Egyszerűen nem jött még el az a varázslatos pillanat, az a pillanat, amikor pont mind a ketten készen álltok egymásra.

A szerelemre lehet, hogy várni kell, de érdemes. Ez viszont nem jelenti azt, hogy addig is egyedül kell lenned. Hiszen az ember megy az útján, tapasztal. Ha nem tapasztalsz eleget, lehet pont attól fosztod meg magad, ami ahhoz kell, hogy megtaláld az igazit.

Merj tehát bátran kezdeményezni nőknél, belemenni kapcsolatokba, tapasztalni. Nagy valószínűséggel nem az első barátnőd lesz az igazi. De még csak nem is a második vagy a harmadik. Persze időnként látni olyat, hogy valakinek ez összejön. Erre viszont ne támaszkodj. Legyél bátor, éld az életed és találj kihívásokat a csajozásban is.