Nem tudod milk a legjobb első randis kérdések? Semmi gond! Összeszedtünk neked pár példát, amivel bizotsan beindul a beszélgetés és jól fogjátok magatokat érezni a randin. Ha jól csinálod, nem lesz gond leszervezni vele a következő találkát és úgy fog búcsúzni tőled, hogy várni fogja a következő alkalmat, amikor majd újra találkoztok!

Hogyan kérdezz a csajtól első randin?

Nem árt, ha viszel kicsi humort, kis fordulatot az első randis kérdsekbe. Értem ez alatt, hogy ne szárazon tedd fel a kérdéseket, pl. milyen volt az előző kapcsolatod? Csinálj benne kis csavart, figyeld meg őt, és próbáld meg kis iróniával közelíteni a kérdést.

Példa: Az előző pasid nem bírta elviselni, hogy nem ő volt a középpontban melleted?

Ha tényleg szép a csaj, venni fogja a lapot. Mármint érteni fogja, hogy azért mondod ezt neki, mert nem akarod majd őt esetlegesen elnyomni, ha arra kerül a sor, hogy veled jön össze. Ha pedig nem ez volt a gond, akkor azt magától is el fogja mondani.

A lényeg, hogy ne unalmasan, egyhangúan, gépszerűen fogalmazz. Ha elég lazán veszed a randit, nem pedig úgy, mint akinek ezen az egy alkalmon múlik a párkapcsolati jövője, akkor ezzel nem kellene, hogy gond legyen.

Kérdezz változatosan!

A kérdéseknek több kategóriája lehet. Az első randi pedig egyféle szűrő, ezért jó ha kombinálod őket, ha nem akarod, hogy egyhangúnak tűnjön. Így az egyes kérdések lehetnek kifejezetten információ jellegűek, míg mások inkább puhatolózóak, megint mások pedig bókolósak, humorosak.

Ha információ jellegű kérdéseket teszel fel, nem gond, ha picit magadból indulsz ki és elmondod, hogy te miért és milyen kapcsolatot keresel. Például van már valamilyen tapasztalatod az előző kapcsolataidból és olyat nem szeretnél a jövőben.

Legyenek határozottak az első randis kérdések!

Nyugodtan fesd körbe a kérdést, és tedd fel úgy, hogy lássa, határozott elképzelésed van a jövendőbeliddel kapcsolatban. Ezzel az irányítás a te kezedben marad, ahogy az egy férfi-női kommunikációban kellene is, hogy legyen. Ha lássa, hogy tudod vezetni a beszélgetésben és határozott vagy, valamilyen szinten neked próbál majd kedvezni a válaszadással is.

Példa: Nekem nem igazán adatott meg előző kapcsolataimban, hogy kibontakozzam a párom mellett, mind inkább magával foglalkozott. Fontos tudnom, hogy mennyi teret kapnék a párom mellett. Én ugyanezt megadom az én részemről. Te hogy állsz ezzel?

Érdemes olyan kérdéseket feltenni, amik rávilágítanak az élet legfontosabb területeire: párkapcsolat, család, gyerekek, szabadidő, hivatás, sport, egészség. Tehát kell, hogy legyenek olyan kérdések az első randin, amik legalább érintik ezeket a témaköröket és festenek egy képet arról, milyen is lenne a kiszemelteddel, ha összejönnétek.

Ügyelj rá, hogyan kérdezel!

Ügyelj arra, hogy még véletlenül se legyél szarkasztikus, ne akard megbántani a másikat, vagy kicsikarni belőle egy olyan választ, amit magától nem adna a feltett kérdésre. Sokféle képpen lehet manipulálni egy beszélgetést, de a manipulációnak hosszú távon sosincs jó vége. Engedd, hogy önmagát adja a lehető legnagyobb mértékben. Különben is, nem ezt várnád el egy kapcsolatban?

Ezekről a kérdésekről már írtam a legtutibb első randi témák bejegyzésben. Ezek azokhoz a témákhoz kapcsolódnak, amik segítenek kettőtöknek képet alkotni egymásról és elképzelni, milyen lenne, ha…

A leghasznosabb első randi témák
7 téma első randira

Fontos első randis kérdések

1. Miért jöttél el velem? Mi tetszett meg bennem, ami miatt igent mondtál a randira?

Ez egy eléggé direkt kérdés. Mégis egyenes választ kaphatsz arra, mi az ami megtetszett benend egy csajnak. Ha több randiról is ugyanazt a választ kapod erre a kérdésre, különböző csajoktól, akkor abból világosan kiderül, mi az amit vonzónak találnak benned. Máris van egy dolog, amire tudsz építeni a jövőben.

Másrészt, ne feledd elmodnani te is, mi tetszett meg benne, miért őt hívtad el randira. Ha vannak hivatkozási pontok, azokat is mondd el. Minél több a hasonlóság kettőtök közt, annál inkább azt fogja érezni, hogy van keresnivalója melletted.

2. Milyen napod van, hogy érzed magad?

Ad egy képet arról, milyen hangulatban van, hogyan érzi magát, Ezt fel tudod használni a beszélgetés hátralévő részében is. A kedélyállapotot lehet javítani, de rontani is lehet rajta. Mindenesetre, ha erre választ kapsz, tudni fogod, hogy óvatosabban, vagy felszabadultan kérdezz tőle a következőkben.

3. Mit dolgozol, szereted-e a munkád?

Fontos kérdés. Ahogy neked, neki is minden bizonnyal fontos, hogy a napja egyharmadát olyan dologgal töltse, amit szeret is csinálni. Ha esetleg mégsem így van, el fogja mondani a törekvéseit. Fontos, hogy lásd szereti-e amit csinál.

4. Mi a hobbid? Mit csinálsz szívesen munka után?

Ebből fogod látni, hogy van-e olyan tevékenysége, amihez esetleg te is kapcsolódhatsz. Ilyen lehet valamilyen sporttevékenység, túrázás, biciklizés. De akár kézműves tevékenység, tánc, séta… A lényeg, hogy kiderül, mi az amit szeret csinálni munkán kívül.

5. Hova utaznál el most rögtön, ha tehetnéd?

El tudtok fantáziálni róla, milyen helyeket járnátok be akár együtt is. Látni fogod, milyen kúltúrák vonzzák. Szereti-e a tengerparrot, az egzotikus helyeket, vagy inkább a hegyek, tavak vonzzák őt.

6. Milyen életet élnél, ha választhatnál?

Valyon elégedett-e a jelenlegi életével ebben a formájában, ahogy az most van? Vagy inkább valami egészen mást tudna elképzelni magának? Ebből az derül ki, mennyire él a jelenben, és mennyire célratörő. Ha figyelsz, látni fogod, milyen személyiségtípus és mennyire veszi lazán/komolyan a dolgokat.

7. Mozit szereted? Vagy inkább otthon nézel valamit?

Ha egyik sem, akkor lehet, hogy olvasni szeret. Ha moziba jár, tudni fogod, hogy azért szeret kimozdulni és szórakozni is alkalomadtán. Meglátod, ebben mennyire pendültök egy húron. Nem mellesleg kiderül, mi lehet egy következő randi helyszíne/témája.

Ha inkább olvasni szeret, azt el fogja neked mondani.

8. Gyerekekkel szeretsz foglalkozni/tervezel a jövőben?

Családdal kapcsolatos kérdsek. Ha szeretne majd gyereket, el fogja mondani, Nagy valószínűséggel azt is, mennyit akar várni vele. Ha komolyak a családdal kapcsolatos szándékaid és az övéi is azok, az egy kötődési pont lehet.

9. Mit készítenél nekem ebédre? Milyen konyhát szeretsz?

A férfiakat a hasukon keresztül (is) lehet megfogni a mondás szerint. Ha ő vega, te meg húsfaló vagy, az nem biztos, hogy jól fog működni a jövőben. De ha szereti a kínai konyhát, te meg mondjuk az olaszt az még nem annyira nagy baj. A lényeg, hogy lásd milyen az ízlése kaja terén, szeret-e főzni és kipróbálna-e új ételeket, ízeket.

10. Kikkel élsz? Külön, vagy még szülőknél?

Nem mindegy, ha komolyabbra fordul a kapcsolat, be kell-e kéredzkedned az otthonába. Fiatalabbaknál még nem gáz, ha szülőkkel lakik egy nő. Ha viszont 30-as, 40-es korosztály, jó ha fény derül rá, miért él még mindig a szülőkkel. Lehet, hogy régebb óta magányos is, és ebben talál menedéket. Örvendetes lehet, ha külön él, még ha csak társbérlő is. Ebben az esetben nem függ a a szüleitől, nem mindenben az ő véleményükre fog támaszkodni és ez a kapcsolatotokra is kihatással lehet a későbbiekben.

11. Szereted a zenét? Mit hallgatsz szívesen?

A zenei ízlés sem mindegy tapaszalatom szerint. Ha nagyon messze áll kettőtök világa egymástól ezen a téren, kevesebb közös programotok lesz a jövőben. Plusz az sem feltétlenül pozitív dolog, amikor együt vagytok és azon vitatkoztok, milyen zene menjen a háttérben főzés közben.

Ha a csaj diszkós típus, te meg inkább a zúzós zenét szereted, azt nem biztos, hogy össze tudjátok majd egyeztetni. Ő diszkóba akar menni, te meg koncertre vadulni. Egyikőtök valószínűleg otthon fog duzzogni, vagy máshol/mással tölti majd az idejét.

12. Van kutyád/macskád? Szereted az állatokat?

Van aki szereti, van aki megtűri és olyan is akad, aki kifejezetten utálja a háziállatokat. Van, akit irritál, ha a párja a lakásában tart állatot. Ilyen kérdésekben is lehet persze kompromisszumokra jutni. A kérdés, hogy mennyire lennétek rugalmasak az állattartást illetően. Ha hasonlóan vélekedtek, akkor nem lesz gond.

13. Mozi/piknik/séta – milyen randit tudsz velem elképzelni?

Ha a következő randiról akarsz puhatolózni, jó ha adsz választási lehetőséget. Ne neki kelljen a szádba rágnia a lehetséges választ, mert az téged gyengít az ő szemében.

Szabályok az első randis kérdésekre vonatkozóan

Ne csak ő beszéljen. Minden kérdésre te magad is add meg a választ. Több, mint valószínű, hogy amúgy is vissza fog kérdezni, hogy te hogyan vélekedsz az adott témával kapcsolatban. Legyél interaktív, kapcsolódj be, fejtsd ki a véleményed és ne azt nézd, hogy neki ugyan tetszene-e a válasz, amit adsz az adott kérdésre.

Vedd lazán a témákat, vigyél humort bele!

Lehet, hogy sokmindenben végül is nem fogtok egyezőséget találni. De ne csak ezt nézd. Figyeld meg, hogyan érzed magad a beszélgetés közben és mennyire felszabadult a beszélgetőpartnered. A metakommunikáció sok mindent elárul. A testtartás, a gesztikuláció, mennyit mosolyog, mennyire érintik érzékenyen az egyes témák. Ezekből látni fogod, mennyire jó társaság, és hogyan éreznéd vele magad a mindennapokban.

Egyes kérdéseket lehet humorosan megfogalmazni vagy utalást tenni, ha azzal nem sérted meg a másikat vagy kifejezetten mosolyt tudsz vele csalni az arcára. Így nem csak, hogy nem lesz egyhangú a beszélgetés, de látni fogja, hogy te sem vagy egy unalmas figura és nem dögunalom melletted az élet.

A nők nagyon erősen érzelmi lények, mindent a kis érézékelő csápjaikkal fognak és detektálnak. Neked ezekre kell tudni hatni a kérdésekkel is, élményeket, emlékeket előhozni belőlük. De mindezt viszonylag természetes módon, nem úgy, mint aki az asztal alatt kezében tart egy csajozós kézikönyvet puska gyanánt.

Végezetül legyél az, akinek nem kérdés többet, mik legyenek az első randis kérdések!