Mit tehetnek karantén idején a randizni vágyók? Teljesen el kell felejteniük a személyes találkozót a szerelmükkel? Milyen körülmények közt lehet most randizni? Mit tehetnek azok, akik az online térre kénszerülnek?

Már több, mint egy éve tart ez a koronavírus nyavaja és különösen próbára teszi az ismerkedni vágyókat, szingliket és a még külön élő párokat is.

Mik a karantén randi lehetőségek?

A legszerencsésebbek talán jelenleg azok, akik boldog kapcsolatban élnek egy fedél alatt a párjukkal. De mi van azokkal, akik nem ilyen szerencsések? Nekik teljesen le kell mondaniuk a szerelemről?

Akik távol vannak a párjuktól, hogyan tehetik elviselhetőbbé a külön töltött időt? A most ismerkedő szinglik mikor és hová vihetik a kiszemeltüket személyes találkozóra és mire kell ügyelni?

Ahogy látod, kérdések a karantén randi körül vannak bőven. Igyekszünk választ és tanácsot adni a legtöbb eshetőségre.

Fiatalok, akik még „otthon” laknak

El tudom képzelni milyen lehet egy 18-20-as korban lévő fiatal párnak, akiknek most a karantén miatt kerülniük kell a személyes találkozást. A hormonok a maximum szinten, vágytok egymás jelenlétére, testi érintkezésre. Ha ilyen helyzetben vagytok, lehet hogy bevállalnátok egy randit kettecskén. Amíg viszont két fiatal könnyebb tünetekkel, vagy akár teljesen tünetmentesen átvészeli a koronavírust, addig a család idősebb tagjai már veszélyeztetve vannak.

Ha a szüleid a 40-50-es korosztályba tartoznak, az új vírusmutációk már komoly gondokat okozhatnak. Nem is beszélve, ha nagymama és nagypapa is veletek közös háztartásban élnek, ami egyáltalán nem ritka Magyarországon és a Kárpát medencében.

A függetlenek előnyösebb helyzetben…

Kicsit egyszerűbb a helyzet két egyedülálló független felnőtt esetében. Ők kellő körültekintéssel és találékonysággal már megejthetnek egy-egy randit. Különösképp, ha mindketten egyedül laknak és még jobb eset, ha home officeban dolgoznak. Természetesen nem árt, ha mindkettőtöknek van friss negatív antigén vagy PCR teszteredményetek.

Hová mehetünk randira?

Ha még nem full intim a viszony kettőtök közt, akkor piknik egy parkban, séta a természetben, közös biciklizés, sportolás, túrázás lehet a program.

Ha már kellő bizalmat szavaztok egymásnak, akkor valamelykőtök lakásán megejthettek egy közös főzést. De a társasjáték és a közös filmezés is kiváló időtöltés lehet. És ki tudja még mi sül ki belőle, nem igaz? 🙂

Mi van azokkal, akik nem tudnak találkozni?

Olyan friss pároknál, vagy ismerkedési fázisban lévőknél, akiknél a háztartásban van veszélyeztetett személy, vagy túl messze laknak egymástól, sajnos egyenlőre maradnak az online programok.

Milyen online randi lehetőségek vannak?

Ma már szerencsére a technológia ott tart, hogy szinte mindent meg lehet oldani valós időben interaktív módon. Persze az intim együttlétet, az érintést nem helyettesíti, de kellő kreativitással azért legalább minőségi időt tölthettek egymással még úgy is, hogy fizikailag nem vagytok egy térben.

A fent felsoroltakat így „felhígított” verzióban meg tudjátok ejteni online is. Pl:

  • főzzétek meg ugyanazt az ételt külön – külön és fogyasszátok el. Webkamerával gyakorlatilag ott lehettek a másik lakásában, beleszólhattok a főzésbe, cikizhetitek egymást.
  • Sportoljatok együtt: bent lehet szobabiciklizni, ha mindkettőtöknek van, kint séta közben is „képben lehettek egymással”, amennyiben van megfelelő térerő a közvetítéshez.
  • Online társasjátékokat pedig szinte bármikor játszhattok, ha a kedvetek éppen úgy tartsa.

Vegyétek elő a retro megoldásokat!

Itt az ideje kreatívnak lenni. Ha távol vagytok egymástól és forrón akarjátok tartani a vasat, itt az ideje elővenni a retro kommunikációs megoldásokat, már csak heccből is. Az sms, sima telefonbeszélgetések, amikor a másiknak csak a hangját hallod mind teljesen normális dolgok voltak 15-20 évvel ezelőtt. Így este kicsit izgalmasabbá tehetitek a kommunikációt, ha ezáltal kis titokzatosságot visztek a dologba.

Levelezés hagyományos módon

Ó igen, a jó öreg levél még most is épp olyan romantikus benyomást kelt, mint rég. Sőt! Van egyfajta eszmei értéke, pont azért, mert ma már kevesen veszik a fáradtságot, hogy néhány szép sort írjanak a párjuknak.

Ehhez kell tudni fogalmazni, kell formát adni a levélnek és kell valamilyen szinten szépen írni. Egyszóval a párod érezni fogja, hogy erőfeszítésket teszel érte, és kreatív megoldásokhoz nyúlsz, hogy működtesd és tápláld a kapcsolatotokat.

Mi mindent lehet levélben kifejezni?

Nem csak sima szöveget lehet ám írni levélben. Ha költői ambícióid vannak írhatsz ódát vagy verset is a párodhoz, ha tudsz szépen rajzolni vagy festeni, azt is megteheted. Ha nincs ilyen irányú tehetséged, akkor sem kell csüggedni. Kereshetsz valami szép írást az interneten is és a párodnak dedikálhatod.

Ajándékozd meg a párod!

Küldhetsz vagy mellékelhetsz valami apróságot, ajándékot is, ami esetleg összeköt benneteket vagy közös emlék fűz hozzá. Igazán végetlenek a lehetőségek.

Régen is pontosan ezt csinálták az emberek, amikor még csak vezetékes telefon volt, vagy kevesebb volt a lehetőség a személyes találkozóra. És adott egyfajta romantikus fűszerezést a kapcsolatoknak.

Ezek a dolgok mára talán még többet jelentenek, ha megfelelő időben és környezetben használjuk őket. Különösen most élheti a levelezés a reneszánszát!

Mi a helyzet a friss ismerkedőkkel?

Akik most ismerkednek, azok nagy eséllyel az interneten teszik azt. Vagy olyasvalakivel „izzik a levegő” akivel valahol összefutottál és sikerült elérhetőséget megeszerezni, esetleg régebbről ismered. De az is lehet, hogy eleve online ismerkedtek. Mindegyik esetben chaten, interneten történik a dolog.

Ha már eleget írkáltatok, felvettétek egymást ismerősnek facebookon, itt az ideje látni/hallani egymást. Erre is vannak egyéni praktikák. Lehet ezeket az „online randikat” is érdekesebbé, egyedivé tenni:

  • szervezzetek rendes otthoni randit, de normálisan felöltözve, adjátok meg az ízét a dolognak. Ha putri van otthon, azt takarítsd el. Csináld meg a hajad, öltözz fel. Az első benyomás nagyon fontos! Főleg, ha online látjátok először egymást. Adjátok meg a módját és mindenképp beszéljétek meg, hogy mindketten komolyan veszitek a randit
  • közös filmezés, társasjáték szintén lehet.
  • Próbálj a másiknak az életed érdekes részeiből kiragadni mozzanatokat. Időnként küldhetsz meglepi képeket olyan dolgokról, amiket még nem tud rólad, pl. mit sportolsz, milyen hobbid van. Ez fenntartja benne az érdeklődést és látni fogja, hogy nem vagy egy begubózott ember.
  • Ha már ott tartotok, kinyilváníthatod, hogy szeretnél már vele élőben találkozni, hogy amint a lehetőség adja, meg tudjátok ejteni.

Mindenféleképpen legyél kreatív és ne add fel! Az ember társasági lény. Régen is voltak nehéz idők, amik keresztbetettek az ismerkedésnek. Ez is egy ilyen. De a lehetőségek mégis sokkal szerteágazóbbak. Az internet sokmindenben segíthet most és előnyt kovácsolhatsz belőle. Használd ki!