Nehezebben tudsz ismerkedni 40 felett? Mindegy mi az oka, egy bizonyos kor felett bizony más dimenzióba lép az ismerkedés. A nehézségeket viszont nem a kor, hanem a félelmek okozzák, amik többnyire irreálisak vagy alaptalanok.

Mitől nehezebb ismerkedni 40 felett?

Elváltál, vannak gyerekeid? Sok negatív tapasztalatod van az elmúlt kapcsolataidból? Régen randiztál és nem tudod, hogyan is kellene hozzáfogni? Nem vagy tisztában a lehetőségeiddel? Úgy gondolod, ebben a korban már nem lehet normális társat találni?

Ha ilyen és ehhez hasonló félelmek futnak végig az agyadon, akkor jó helyen vagy, mert sorra vesszük és megcáfoljuk azokat a félelmeket, amik annyi 40 feletti nőt és férfit gátolnak az ismerkedésben.

Túl hosszú a nem szeretném listád?

Ha volt több kapcsolatod, esetleg már házas is voltál, akkor bizony van már egy kalapra való tapasztalatod párkapcsolatok terén. És ez addig nagyon is rendben van, amíg nem ezek alapján ítéled meg a jövőbeni kapcsolataidat.

40 felett az emberek már hajlamosabbak szilárd következtetéseket levonni és a múlt tapasztalatait ráhúzni a jövőre. Ezzel viszont gyakorlatilag elszabotálják saját törekvéseiket.

Megbántottak? Na és? Az élet számos területén folyamatosan érnek negatív ingerek. Persze egy komoly kapcsolatban az ember komoly lelki sérüléseket is szenvedhet. És ezeket nem árt helyretenni, hogy ne legyenek irreális elvárásaink a jövőre tekintve.

Már nem keresel kihívásokat a kapcsolatban?

Sokan beleesnek abba a hibába 40 felett, hogy már nem akarnak nehézségeket és kihívásokat egy kapcsolatban. Pedig mindegy mely korban vagy, a párkapcsolat mindig a kompromisszumokról és a két ember közös törekvéseiről szól.

Ha inkább csak kerülni akarod a konfliktusokat és nehézségeket, akkor kevés esélyed lelsz boldog párkapcsolatra. A kulcs az, hogy bizony kőkeményen bele kell mennünk bizonyos helyzetekbe és megvizsgálni miben hibáztunk az előző kapcsolatainkban.

Mi van ha hosszú ideje egyedül vagy?

Függetlenül attól, hogy önkéntes magányban élsz, nem találtál párt, vagy igazából nem is kerestél, ki kell mozdulnod a komfortzónádból. Az eredmények és egy boldog kapcsolat reménye ott csillog 40 éves kor felett is. Az idő viszont megy és neked kell most meghoznod azokat a döntéseket, amik miatt majd 10 év múlva megveregetheted a saját vállad – vagy épp megdorgálhatod magad.

Nem kell széllel szemben pisilni

A közhiedelemmel ellentétben elég 30-as, 40-es nő van, aki még nem ment férjhez, vagy már elvált, esetleg komoly kapcsolatot keres. Sőt, az igazság az, hogy bár huszonévesekből jóval nagyobb a felhozatal, de ma sokkal jellemzőbb, hogy később mennek férjhez és köteleződnek el a nők. Szóval nincs miért csüggedni.

Előny is lehet a kor és a biztonság

Egy kellően tapasztalt, stabil anyagi alappal rendelkező, ápolt férfi nagyon vonzó tud lenni a nők számára. Mivel pont azt tudja nekik nyújtani, amit elvárnak tőle: biztonságot és törődést.

Ha még nincsenek meg ezek az alapok, akkor ideje tenni érte. 40 éves korra már normális elvárás egy komoly nő részéről, hogy talpraesett, szakmájában kiteljesedő, független férfi legyen mellette.

Elvált szülő gyerekkel – kevésbé lenne vonzó?

Nem éppen. Ha törődöl a gyerekeiddel, az egy nagyon vonzó dolog a nők számára, mert lássák, hogy alkalmas vagy az apa szerepre. Az, hogy az anyjával nem élsz együtt, egy másik lapra tartozó dolog. Bármely kapcsolattal megeshet, hogy zátonyra fut és nem lehet megmenteni. Ettől viszont apa maradsz, és éppúgy lehetsz még valakinek társa, vagy akár férje is. Ahogyan lehet még gyerkeed is.

Szóval semmiféle hátránya nincs annak, ha már szülő vagy. Ezt a dolgot a fejedben kell helyretenni és akkor nem fogod kínosnak érezni, ha mondjuk társkeresőn fel kell tüntetni a családi helyzetedet.

Milyen korú nőt keress 40 felett?

Felmerül a kérdés, milyen korosztályú nő lehet reális társnak 40 felett. Én azt mondom, nem valószínű, hogy egy huszonéves nőnek olyan gondolkozásmódja lesz, mint mondjuk egy harmincasnak, akinek már van tapasztalata az élet több területén és akár komolyabb tervei is, ami a családot illeti.

Negyvenes férfiként nyugodtan kereshetsz náladnál 10 évvel fiatalabb hölgyet is. Bár a statisztikák azt mutatják, egy-két éves korkülönbség az ideális a párkapcsolatokban, mert akkor nincs generációs eltérés gondolkozásmódban. Ennek ellenére szélesebbre lehet nyitni azt a bizonyos ollót, és még az is megeshet, hogy az ideálod idősebb lesz tőled. Egyszóval nem a kor az elsőrangú ebben a kérdésben.

Ne zárkózz el az új lehetőségektől

Aki most éli a negyvenes éveit, attól még nem áll messze a számítástechnika és az internet. A társkeresést illetően azonban még lehet konzervatívabb, mint mondjuk a fejlettebb nyugati országokban élő felnőttek. Ne becsüld le az internet adta lehetőségeket.

Hidd el, rengeteg igényes, gyönyörű nő keres társat online is. Számtalan lehetőséged van a messenger csajozástól kezdve, az online ismerkedésen át egészen a társkereső appokig. És sokan élnek is a lehetőséggel. Bátran regisztrálj online társkeresőkre, tedd rendbe a facebook profilodat ( ha nincs, akkor regisztrálj) és kezdj el nyitni, társalogni nőkkel interneten.

Tudd, hogy mi a szerepe egy nőnek az életedben

A párkapcsolat egymásért van és egymásért működik. Egy közös célért vagyunk együtt férfi és nő, nem azért, hogy csak kielégítsük bizonyos vágyainkat vagy kiegészítsük a hiányosságainkat a másik által. Mindenki szeretne társat maga mellé, de nem mindenki veszi észre, hogy mitől is működik vagy éppen nem működik egy kapcsolat.

Nyissál új lapot az életedben!

Zárd le a régi dolgokat, söpörd le a múltat a vászonról és kinyílnak a kapuk. Számtalan lehetőséged van: Eljárhatsz társaságba, ismerkedhetsz az utcán, szórakozóhelyen. Elkezdhetsz különböző szakköröket, hobbi tevékenységet folytatni. És még nem is beszéltünk az online ismerkedés adta lehetőségekről.

Itt az ideje megadni magadnak a lehetőséget, hogy összejöjjél egy olyan nővel, akivel az élet áldás és újra lobban tőle az a szikra, amit elveszettnek hittél. Csatlakozz az alfaférfi oldalhoz és az online közösségünkhöz facebookon, ahol számos hasznos tippet és cikket osztunk meg, amik segítenek, hogyan kell ismerkedni 40 felett!

+1 extra tipp, hogy lazán tudjál ismerkedni 40 felett

Ne görcsöljél rá az ismerkedésre. Találd meg az életedben a szépséget és legyél elégedett. Persze könnyű ezt mondani, de ha nagyon ráfeszülsz az ismerkedős témára, azt a nők észreveszik és eltáválodnak tőled.

Hogy ne legyen rajtad ez a teher, ahhoz cselekedni kell, ismerkedni, társaságba járni. És amikor már eljön az a pillanat, hogy gyakorlatilag válogathatsz a nők közül, akkor meglesz az az egy, akivel el is tudod képzelni az életed. Ehhez kell kifejleszteni a vonzó férfi tulajdonságokat és rálépni az alfaférfi útra.