Egyre többször futok bele az interneten az alábbi kérdésbe: lehet-e ismerkedni/csajozni instagramon?

Nos, mivel van némi tapasztalatom a témában, így bátorkodtam billentyűzetet ragadni és kiírni magamból, mit gondolok a témáról.

Magamutogatás vagy valódi lehetőség?

Gondolom sokatoknak feltűnt, hogy valóságos fesztivál van instán női fenék és férfi izomzat fronton. Legalábbis a férfiak/nők egy jelentős hányada – főleg az előnyösebb testalkatúak űznek sportot a selfiezésből, ilyen-olyan testrészek előnyös szögből való fotózásából.

Az instagram elsősorban és eredetileg képmegosztó közösségi portál. Mostmár persze kezdenek dominálni a videók is. Így nem csoda, hogy a szexuális töltésű posztok erős vizuális ingert gyakorolnak a hölgyekre/urakra ( főleg férfiakra).

Ezt leszámítva, főleg a fiatalabb generációnál látszik a tendencia, hogy már inkább az instán vannak jelen, mintsem a facebookon.

Hogy az instagram a facebook részét képezi – tulajdona, és hogy hogyan működik együtt a két közösségi média, nem mennék bele, mert könyveket lehetne vele megtölteni. Elég annyi, hogy a mi malmunkra hajtja a vizet, ha ezekből a tavakból akarunk „halat” kifogni.

Szóval, a jó hír az, hogy az intenzívebb ingerek egyben nyitottabb kapukat is jelentenek – legalábbis az ismerkedést illetően. Értem ezalatt, hogy amíg a facebook inkább egyfajta intim szféra a profilok szempontjából, addig az instagram olyan, mint egy hátsó kapu, ami nyitva maradt.

És ha te tudod, hogyan kell belépni azon a kapun, akkor bizony tudsz csajozni is instagramon.

Olvass a sorok közt!

Instán különösképp érvényes, hogy tudnod kell egy picit a profil sorai közt olvasni. Értem ezalatt, hogy pl. ha valakinek csak seggmutogatós vagy tükörszelfis fotója van, az bár lehet csábító szexuálisan, valószínű, hogy csak nyálcsorgatásra és egósimogatásra használja a profilt.

A követők/követettek száma is sokat elárulhat. Ha túl kevés személyt követ ahhoz képest, amennyi követője van, biztos lehetsz benne, hogy nem érdeklik őt mások, csak az, hogy minél több szivecskét kapjanak a fotói és fényesre nyalják a fenekét a kommentekben.

Vegyünk egy ideális példát

Ha mégis belefutsz egy szimpi nőbe – márpedig hálistennek ilyenekből is van sok az instagramon – akinek úgy gondolod érdekesek a posztjai és még tetszik is neked, elomondom én mit tennék a helyedben.

Figyelem, leteszteltem, működik!

Ezt tedd, ha tetszik a csaj instán:

1. Rakd rendbe a saját instád

Igen, szinte minden cikkben ezt írom, akár társkeresés, akár facebook ismerkedés a téma. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy szar profillal és rossz képekkel nem – vagy csak minimális esélyed lesz.

Szóval pár tanács kifejezetten instára:

  • a profil jól mutat, ha egységes, mármint mondjuk egy – két -féle szűrőt használsz a fotókra.
  • kérlek azt ne csináld, hogy telerakod tükörben pózolós izomfeszítős vagy horgászós fotókkal. Oké, ha ez a hobbid, de most csajozni akarsz instán, igaz? Mutasd meg magad emberek közt, többféle helyzetben, sportolás, szórakozás közben, stb… Ja, és kulcsfontosságú a jó profilfotó természtesen.

Tehát kész a profil, fotók rendben, akkor most:

2. Profilozd ki a kiszemeltedet

Második körben szétnéznék a csaj követői közt és párat bekövetnék. Miért? Mert minél több közös ismerős/követő lesz, annál nagyobb a bizalom. Ne feledd, az még csak fél munka ha te követsz valakit és jó a profilod. A cél, hogy észre vegyen téged és követni akarjon.

Ide tartozik még az is, hogy keresel valamit a profilján, képei közt, ami tényleg tetszik és esetleg hozzá is tudsz szólni, kommentálni. Ha nem tudsz laza kommentet biggyeszteni oda, akkor inkább ne! Valamit viszont szivecskézz, mutasd ki, hogy tetszik neked valami a profilján.

3. Kövesd be!

Végül, kövesd be őt. Az a tapasztalatom, ha adsz pár szivecskét néhány fotójára, nagyobb valószínűséggel fogja ugyanezt tenni, hiszen már valamit kapott tőled.

Tipp: van itt még valami, ami nálam meghatványozta a sikert:

A nem nyilvános profil

Biztosan észrevetted, hogy sok nőnek nem látod a profilját, csupán kérheted a követést, és az sem biztos, ha megadja az engedélyt viszont fog követni. Ennek is megvan a maga pszichológiai háttere, erről könyvet lehet írni.

Eleve, ha nem nyilvános a profilja, nyilván az egyetlen amit tehetsz, hogy kéred a követést tőle. Azonban megteheted azt, hogy neked sem lesz nyilvános a profilod. És ez felkeltheti az ő érdeklődését is.

Azonban!

Ez tapasztalatom szerint csak akkor fog működni, ha kiemelkedően jó a profilfotód. Hiszen nyilván ez az egyetlen, amit az adott pillanatban lát belőled. Enélkül nem sok értelme van. És ha nem elég jó a profilfotó, akkor legalább szétnézhet a többi fotód közt, hogy eldönthesse érdemes vagy-e a követésre.

4. Mit tegyél tovább?

Azt tudom mondani, ha visszakövet az már egyfajta jel, hogy valamennyi bizalmat szavazott neked.

Ekkor kell már fontolóra venni, hogy írsz neki. Ha megelőlegezi, az már fél győzelem, még akkor is, ha csak annyit ír, hogy megkérdezi honnan ismerhet téged. Akár ez van, akár az, hogy te fogsz kezdeményezni, a lényeg, hogy ne rögtön a visszakövetés után tedd.

Tipp: Várj egy-két napot.

Ennek szintén megvan az oka: Méghozzá az, hogy látni fogja, hogy nem mindenáron kikezdeni akarsz vele.

Ne várjál túl sokat! Három napon túl már nagyon langyos lesz a dolog. Cselekedni kell! Azt tapasztaltam, 1-2 napon belül kell felvenni a kontaktust és chatbe kezdeni.

5. Vezesd át a parton!

Ha már írtok, és van folyamatos visszajelzés, nyugodtan megkérheted, hogy vegyétek fel ismerősnek egymást pl. facebookon. Ha ez megvan, az már egy sokkal intimebb környezet.

Gratulálok! De,

Az itt leírtak természetesen csak körvonalazzák a teljes folyamatot. Sok tényező van, ami nagy mértékben befolyásolja a sikert. Mivel kellő időt és energiát fektettem a módszerbe, így elég átfogó tudásanyagom gyűlt össze róla, hogyan lehet hatékonyan csajozni instagramon/facebookon.

Kezdve a fotóktól, a profil felturbózóásán át egészen olyan finomságokig, mint hogyan lehet az instagram és a facebook szinergiáját kihasználni, hogy a nő kíváncsiságát felkeltsd!

Instagramon kiemelten fontosak a jó fotók, a profilfotó pedig mind facebookon, mind pedig instagramon a lehető legvonzóbb kell, hogy legyen. Nem mindegy, hogyan – milyen pózban, milyen beállításokkal készül a fotó, hogyan prezentálod magas.

Sőt még az sem, hogy milyen tartalom van fent rólad, mennyi az ismerősöd, és mik a kedvteléseid. Minderről írtam egy könyvet. Olvasd el továbbá a blogon található bejegyzéseket is. Rengeteg hasznos infó van a facebook profilod javításáról, online társkeresésről.