A társkeresőkhöz nagyon hasonló, de mégis másmilyen az ismerkedés facebookon. Hogy hogyan is néz ki ez a gyakorlatban? Míg társkeresőn célzottan keresünk párjelöltet, addig a facebook egy élő közösség, ahol a meglévő kapcsolatainkat ápoljuk illetve bővítjük azt.

Nyilván nem a facebook dating funkciójáról beszélünk most, hiszen az kimondottan társkeresésre készült. A facebook viszont önmagában is kiváló ismerkedésre, ha megértjük, hogyan tudunk „észrevétlenül” hatni az ellenkező nemre.

Ahogyan azt már mondtam, itt nem a facebook dating applikációról beszélünk, hanem a klasszikus – jó öreg facebook profilunkról. Éppen ezért az ismerkedés facebookon nem klasszikus társkeresésként értendő, hanem sokkal inkább érdeklődés felkeltésként, amit aztán randivá generáltatunk.

Mivel nem társkereső, ezért nem is próbáljuk meg annak láttatni a profilunkat. Viszont ha megérted a hatásmechanizmust, amely szerint egy nő érdeklődését felkelti egy férfi, akkor rájösz mekkora potenciál rejlik a facebook ismerkedésben.

Nézzük akkor azt a három lépcsőfokot, amin úgymond fel kell önszántából kapaszkodnia a csajnak, hogy a legfelső szinten már fogadni tudd őt és kíváncsi legyen rád.

1. Meglát téged, tudomást vesz rólad

Itt most nem csak arra gondolok, hogy egyszerűen elé kerül a fotód a facebookon. Arról van szó, hogy felkelted a figyelmét. Ennek több módja is lehetséges. Vagy már a meglévő ismerősi listáról kerülsz újra a figyelme középpontjába, vagy teljesen újként egy poszton, kommenten keresztül. Többféle módja is van, a lényeg, hogy észre kell vegyen, és elég vonzónak kell, hogy találjon ahhoz, hogy megnézze a profilod. Ehhez viszont egyvalaminek nagyon rendben kell lennie.

A profilfotódon múlik minden

Ez az első lépcsőfok, a profilfotód. Itt vagy rögtön elszúrod egy gyenge, átlagos, semmitmondó, sőt akár kifejezetten visszataszító profillal, vagy pedig azt sugallod, hogy hé van ebben a pasiban valami, ami megfogott.

És ehhez nem kell adonisznak lenned, valami egyedit viszont kell tudnod kommunikálni azon az egy fotón keresztül a csajnak, különben már itt elvesztetted az érdeklődését. Ezért a legfontosabb, akár társkeresőn történő ismerkedésről van szó, akár ismerkedésről facebookon, hogy vonzó profilfotód legyen.

Csatlakozz prémium klubunkhoz és tanulj profiktól az online/offline hódításról és alfa férfi életstílusról!

2. Szétnéz a profilodon, lecsekkol téged

A profilfotóval viszont még csak a munka egyharmad része lett elvégezve. A profilfotó arra jó, hogy felkelti az érdeklődést. Érzelmi hatást viszont a teljes profiloddal, a fotóiddal és azokkal az információkkal tudsz gyakorolni a csajra, ami az úgynevezett online tarsolyodban van.

Ahogy egy jó bűvésznek jó trükkök vannak a tarsolyában, amikkel el tudja kápráztatni a közönségét, neked is úgy kell tudnod hatást gyakorolni a nőkre a facebook profilodon keresztül. Hidd el, ha kellően vonzó képet festesz magadról, azzal olyan előnyre teszel szert, ami a harmadik lépést is nagyban megkönnyíti.

Felmerül persze a kérdés mi minden kell ahhoz, hogy egy nő úgy érezze, megérnél számára egy esélyt. Ha már ezt sikerül elérned a profilodon keresztül, akkor profi munkát végeztél. De még ez mindig nem minden, mert ennél a pontnál befelyeződik a munka passzív része.

3. Kommunikálsz vele, közvetve és közvetlen

Ha a profilfotód és a profilod megtették a hatásukat, akkor biztosan nem fogja zokon venni tőled, ha elkezdel lépéseket tenni feléje. Ennek a közvetett módja a kommentelés, esetleg likeolás, közös ismerősök poszjatiba bekapcsolódás.

Közvetlen útja pedig nem más, mint a direkt kommunikáció. Ez alatt már az értendő, hogy üzenetet írsz a csajnak. Ennek úgyszint meg van a maga módja. És még itt is könnyen le tudod rombolni azt a képet, amit a profloddal felépítettél a fejében.

Hogy írjak rá egy csajra facebookon?

Ezért egyáltalán nem mindegy, mennyire vagy képben ennek a folyamatnak a pszichológiájával. Ha azonban megtetted, amit tudtál és kellően kitartó vagy, semmivel sem lesz nehezebb, mint mondjuk klasszikus társkeresőn ismerkedni. Sőt: a lehetőségeid gyakorlatilag végtelenek, és olyan nők is képbe kerülhetnek, akikről lehet, hogy csak álmodoztál.

Mennyi időt és energiát igényel az ismerkedés facebookon?

Ez nagyrészt tőled fog függeni. Valószínűleg azért, mert lehet, hogy drasztikusabb átalakulásra van szükség, mint elsőre gondolnád. Ez pedig magával vonja a fizikai és lelki valód változását is. Ehhez pedig már kell kitartás és önkritika is. Lehet, hogy egy az eddigitől merőben eltérő férfivá kell vállnod. És ez elsőre hajmeresztőnek tűnhet, mégis hidd el megéri.

Sokan nehezen vagy egyáltalán nem képesek elhinni, hogy összejöhetnek álmaik nőjével. Pedig igenis lehetséges. De, ha a te fejedben ez olyan messze áll a valóságtól, mint Budapest New Yorktól, akkor türelmesebbnek kell lenni önmagaddal szemben és kisebb léptekben haladni. Majd amikor jönnek az első eredmények, az első sikerek és a motivációd már önálló életre kel, akkor felgyorsulnak a dolgok és egyszer csak azon veszed észre magad, hogy azzal a nővel vagy, akivel a szíved mélyén szerettél volna.

Hogy hogyan működik az ismerkedés facebookon a gyakorlatban, azt elég könnyen tudom szemléltetni, hiszen magam is átestem rajta:

1. eshetőség – magad próbálsz ismerkedni facebookon

Értem ez alatt, hogy belefogsz és mintegy te leszel önmagad kísérleti alanya. Kellő türelemmel, kitartással és rengeteg munkával végül ígyis ugyanoda juthatsz el. Ha lesz elég kitartásod túllendülni a sok kudarcon és tévúton. Viszont elég sok csalódás érhet és valószínűleg érni is fog.

2. Megofogadod a tanácsaimat, utánajársz mindennek

Az interneten millió tanácsot olvashatsz ma már a csajozásról. Szinte mindről van videó, cikk, képes bejegyzés, mém. Egy fokkal jobb, ha nem látatlanul csinálod. Egyvalami viszont biztos, bármilyen morzsákat is csipegetsz össze, egypár kulcs összetevőt mindenki ki fog hagyni a teljes képletből. Észre fogod venni, hogy szinte mindig hiányzik valami még a „tésztából”.

3. Mentori segítséget kérsz

Akár oktatóanyagon keresztül, akár mentor segítségével indulsz el az úton, mérföldeket, éveket és még megannyi dolgot spórolsz meg. Saját tapasztalatból mondhatom, mennyire sztrádasebességre kapcsoltak a dolgaim, amikor megszületett az elhatározás és nem „csak úgy csináltam”, hanem amiér kellett fizettem és tanultam olyanoktól, akik előttem jártak a témában.

Bármely utat is választod, kitartást kívánok hozzá! Rengeteg hasznos tippet kapsz a holnapon facebook csajozás témában. Ha mások tapasztalatai is érdekelnek, és nem akarsz lemaradni a legfrisebb facebook ismerkedés témákról, mindeképp csatlakozz az Alfa férfi klub csoportunkhoz!