Skip to content
Az internetes társkeresés buktatói - ezek a valós veszélyek

Az internetes társkeresés buktatói – ezek a valós veszélyek!

Te is társat keresl az interneten? Vannak buktatók, amikkel jó ha tisztában vagy, mielőtt belevágsz egy online szerelmi kalandba! Ebben a cikkben megmutatom, hogyan tudod elkerülni és egyáltalán mik az internetes társkeresés buktatói.

Az online ismerkedés veszélyei cikkben már érintettük, mire kell ügyelni, ha a világhálón szeretnél randizni. Az internet kiváló eszköz az ismerkedésre, ha helyesen használod és időben felismered a buktatóit.

Amint beregisztráltál valamely társkereső oldalra, rögtön kétféle veszéllyel találkozhatsz. Az egyik a hamis profil, a másik pedig a kibercsalók.

Hogyan ismerheted fel a hamis profilt?

Sajnos hamis profillal szinte bárki regisztrálhat ma szinte bármely társkereső oldalra. Hogy milyen célból tenne ilyet bárki?

 1. Unatkozó nő – vágyik a nyálcsorgatásra
 2. Figyeli a párját, vagy másvalakit
 3. Szórakozik rajtad (akár csoportosan)
 4. Kibercsaló
 5. A bűnöző

Vegyük sorra, és nézzük meg, miről ismerheted fel ezeket a profilokat.

1. Unatkozó nő

Nem ritka – főleg most a karantén idején – hogy valaki unaloműzés képpen van jelen csupán társkereső oldalon. Sajnos ez a legkevésbé „kamu profil”, hiszen lehet, hogy tényleg egy az egyben azt a személyt takarja, akit a monitoron látsz.

Azért számít hamis profilnak, mert ugye társkereső oldalra társkeresés céljából regisztrál az ember. És ha valaki ezt csak szórakozás gyanánt teszi, nem törődve azzal, amit a másiknak okoz, az bizony hamis profil.

Árulkodó jelek:

 • folyton csak szivat téged
 • sosem tudsz vele egyről a kettőre jutni
 • viccesen lazán kezel mindent
 • intim dolgokat kér tőled

2. Figyeli a párját, vagy másvalakit

Ez a tipikus magánnyomozóvá avanzsált női profil. Természetesen full kamu, ellenben valószínűleg a megfigyelt személy nőideáljára optimalizálva. Hogy miért tesz ilyet valaki? Például, hogy kiderítse megcsalná-e a párja. Vagy, ha már megtörtént a megcsalás, és bizonyítékot gyűjt.

Ha te egyedülálló újonnan regisztrált társkereső vagy, ez a számodra legkevésbé veszélyes profiltípus. Az ilyen ugyanis csak szimplán nem foglalkozik veled. Minden energiáját a megfigyelt személy lebuktatására fordítja.

3. Szórakozik rajtad

Nem elég, hogy szórakozik rajtad, de könnyen lehet, hogy még csak nem is nőnemű az illető a monitor ( vagy a teló ) képernyője mögött. Ezek a tipikus gyerekszinten megrekedt nők/férfiak. Ez már veszélyesebb abból a szempontból, hogy lelki sérülést okozhatnak neked.

Ahogyan le tudod fülelni őket:

 • jellemzően fullos csaj, vagy legalábbis idealizált
 • gyanúsan gyorsan válaszol a leveleidre ( egy igazi magára adó nő ilyet nem tesz )
 • Szintén lehet, hogy intim dolgot kér tőled ( hogy leégethessen téged )
 • Kitér a személyes találkozás lehetősége elől.

4. Kibercsaló

Igen, a kibercsaló az, aki zsaroló szöveggel állhat elő. Ez a legveszélyesebb. Ugyanakkor jó tudni, hogy az esetek többségében alaptalan zsarolásról van szó. Ha valaki kártyaadatot kér tőled, pénzt kunyerál, stb. Az árulkodó jelek ebben az esetben a fenitek bármelyike lehet, ezért légy résen. De van egy, amit, ha tapasztalsz, azonnal szakítsd meg a kapcsolatot az illetővel, és jelezd az oldal üzemeltetőjének!

Íme a jelzés, amire ügyelj:

Ha bármilyen gyanús linket küld neked üzenetben, ne nyisd meg! Miért? Mert lehet zsarolóvírus. Ennek az a lényege, hogy a vírus zárol minden infót a gépeden, ha nem fizetsz egy bizonyos összeget a hackernek/csalónak.

Ez az eset bűncselekmény és súlyos anyagi károkat is elszenvedhetsz, ha nem ügyelsz.

5. A bűnöző

Olvastál már olyat, hogy valakit elcsábítottak, aki bűncselekmény áldozata lett? Nők esetében nemi erőszak, bizonyos esetekben gyilkosságba is torkollhat. Olvasni azonban olyan esetekről is, amikor férfit csábított el nő, és a találkán derült fény rá, hogy valóban egy csaló banda csalta tőrbe, hogy megszabadítsa az anyagi javaitól.

Milyen jel utalhat arra, hogy ki akarnak fosztani?

Nos, egészen szembetűnő, ha a hölgyemény ragaszkodik valamilyen kietlen, gyéren lakott randihelyszínhez, vagy akár a saját lakhelyét adja meg.

Jó tanács!

Ha már randira kerül a sor, első alkalomra midenképp olyan helyszínt egyezzetek le, amit mindketten jól ismertek, és mindketten kellő biztonságban érzitek magatokat.

Konklúzió

Ezek tehát az internetes társkeresés buktatói. Némely ártatlan, van ami kérokat okoz és van ami bűncselekmény.

Mindazonáltal, Az internetes ismerkedés igenis működik, és valóban szép, intelligens nőkkel is lehet randizni. Ha megtanulod felismerni a kamuprofilokat, igazi kaland kezdődhet az interneten, amit kár kihagyni, ha már ilyen korlátoltak az ismerkedési lehetőségeink! Társkeresésre fel!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.