Nem vitatkozik, nem szól vissza, nem áll ki magáért… Nem, ezek nem egy igazi férfi jellemzői! No de végülis mitől lesz valaki igazi férfi? Egyáltalán mit jelent az, hogy igazi férfi?

Elmesélek egy történetet!

Valamikor réges régen, élt a galaxisban…

Egy rend, ahol a király volt az atyaúristen, aztán voltak a nemesek, földbirtokosok, hadvezérek, aztán pedig az értelmiségiek, gazdák, majd a végén kullogtak a parasztok, szolgák, egyszerű népek.

Ahol a nők megszerzése inkább formalitás és kasztbéli hovatartozás kérdése volt, semmint szerelemé és valós vonzalomé.

Ebben a rendben, vagy inkább rendszerben pedig az urak által kiszabott protokollnak megfelelően kellett, vagy épp illett udvarolni és jajj annak, aki esetleg máshogy gondolkozott vagy cselekedett.

Így volt ezzel hősünk, Marcsika ( a vonzó, bomba nő ) a parasztudvarról, és Péter úrfi, a kissé kelekótya, de mégis – a rendszer és a hatalom által – alfává kikiáltott nemesember.

Nemes Péterünk szerelmes volt Marcsikába, akit viszont nem hódíthatott meg, hiszen nem illett ilyet tenni abban az időben. legfeljebb lájkolhatta őt, ahogy az adottságait kihasználva lájkolták más nemes urak is, aminek hála Marcsi lájkhadjáratából elég hamar új profil született.

Hogy igen, hogy nem, nem tudni Nemes Péterünk lájkja volt-e a befutó, de mindegy is, mert abban az időben a Marcsi -féle nemigen számíthatott bármiféle nemesi posztokra lévén nem egy kasztból valók voltak Péterrel.

Így hát Marcsi maradt paraszt, Péter meg Nemes. Péter kevéssé vonzó mivoltával is sok lájkot gyűjthetett, ahogy Marcsi is, de míg Marcsi inkább a negatív, úgy Péter viszont sokkalta a pozitív következményeit viselte a lájkolásnak.

Marcsi régen semmire se vihette az adottságaival. Péter bármire vihette a semmilyen adottságaival.

És itt lenne a vége a történetnek, ha nem a mai korszakot írnánk épp..

Merthogy, ma a Marcsik szerepe megváltozott, a Péteréké is. Ma már van átjárás a kasztok között. És amíg egy szegény, de kívánatos Marcsi hamar lehet Nemes Péter felesége vagy ágyasa, addig egy ágról szakadt közember is szerezhet magának modell nőt, ha….

Képes igazi férfiként viselkedni!

És ez egy hatalmas ha, mert ma kevés az igazi férfi

Vannak utánzatok és próbálkozások, de csak kevesek érnek be arra a szintre fejben is, hogy képesek a szakmájukban, a hobbijukban, a nőkkel és úgy egyáltalán az élet kulcs területein igazi férfiként viselkedni.

Ma beleszülethetsz valamibe, de el is érhetsz bármit, ha épp nem olyan házba, szerepbe, vagy anyagi helyzetbe érkeztél erre a világra.

Nemes Péter ma már Alfa Péter!

Ma már senkire sem lehet ráfogni, hogy csak azért van jó nője, mert jól néz ki, dagad a pénztárcája, vagy legalábbis az apué. Persze ne legyünk naívak, ilyen is van bőven, de elegendő tudás áll rendelkezésre ahhoz is, hogy szinte bárki elérje a nőkkel és a sikerrel kapcsolatos céljait.

Szóval Nemes Péter ma egy igazi férfi?

Valakinek az a normális, hogy egy igazi férfi, valaki meg azzá lesz. Mindegy hol vagy most, el lehet jutni arra a szintre, hogy te legyél a mérce a nők számára. És ha te vagy a mérce a nőknek, akkor bizony beérettél mint férfi.

Honnan tudod, hogy te egy igazi férfi vagy?

 • vezető vagy abban, amit csinálsz
 • értesz a nők nyelvén, tudsz velük kommunikálni
 • képes vagy célokat kitűzni
 • képes vagy célokat elérni
 • megadod a tiszteletet azoknak, akik megérdemlik
 • szisztematikusan teszel a jövőért és mások jövőjéért
 • hozzájárulsz a környezeted és az emberek jólétéhez
 • tiszteled saját magad és az egészséged
 • igyekszel minél kevesebb szenvedést okozni másoknak
 • fejleszted magad
 • cselekszel és kockáztatsz, ha úgy érzed, ezt kell tenned

Igen ez így ránézésre elég sok és hosszú, de ne feledd, amint egy-egy területet elkezdesz felfejleszteni az életedben, a másik területek is elkezdenek felfelé mozdulni mintegy varázsütésre.

Akinek megvan a vektor az életében, mely irányba szeretne haladni, annak nemcsak jelene, de jövője is van. Egy igazi férfi nem csak arra gondol, hogy most mit kaphat az élettől, hanem arra is, hogy ő mit adhat most és majd a későbbiekben is.

Nem csak macsó én létezik

Ha él esetleg egy olyan kép a fejedben az igazi férfiról, ami jólfésült, izmos macsóként jelenik meg, akkor azt felejtsd el. Az egy olyan kép, amit a média, vagy a környezet próbál veled elhitetni. A másik véglet pedig az, aki azokat aposztrofálja, akik nem vitték semmire, de legalább becsületesek, kemény munkások, stb…

Ezzel pedig nincs is baj, ha nem azt látnánk, hogy amellett meg halálra panaszkodják magukat, hogy milyen nehéz meg kiszolgáltatott az ő életük.

Szóval igazi férfi akarsz lenni?

Ne hallgass senkire, tedd a kezed a szívedre és találd ki, mit és kit akarsz az életedben, állítsd fel a tervet, hogyan érheted el és szisztematikusan kezdjél el cselekedni. Az úton majd előjön belőled az a férfi, akinek születtél. És meglátod, ez a férfi nagyon messze van attól a képtől, amit eddig nagy valószínűséggel gondoltál róla.

Ismétlem, a nők a legjobb mércéid

Amikor már teljesen természetes lesz, hogy a nők megbámulnak téged, összesúgnak a hátad mögött, keresik a tekinteted, a munkádban kikérik a véleményedet, felnéznek, hallgatnak rád, ajánlanak téged, akkor elmondhatod magadról, hogy egy igazi férfi vagy.

Miért ne a sikereid beszéljenek?

Azért mert azok egyrészt relatívak, másrészt neked a jelenben kell mindig férfiként viselkedned. Sem a múltban, sem pedig a jövőben nem tudsz férfi lenni, csak és kizárólag itt és most. A legtisztább pillanataidban fogod tapasztalni, hogy tényleg az vagy-e, vagy csak egy újabb illúzióban úszkálsz.

A jelen életed elárulja, jó úton jársz-e

Hogy állsz az emberekkel? Milyenek a kapcsolataid? Mennyien számíthatnak rád? Mennyien kérnek tőled szakmai tanácsot és hányan ajánlanak téged? Nem csak nők, férfiak is. Megbízható ember vagy?

Ezek az igazi kérdések, amik eldöntik, hogy igazi férfi leszel-e! Nem az, hogy mennyi nővel voltál, hogy tudsz berúgni, hány céget vezetsz, vagy milyen kocsival jársz, esetleg mennyit nyomsz fekve. Ezek dolgok. Férfinak lenni viszont küldetés….

Ezt a küldetést segítünk vállalni neked. Itt a blogon, az alfaférfi facebook oldalon, a csoportunkban és instagramon. A munka oroszlánrésze a tiéd, a mentorálás a miénk.

Legyen az életed a példa arra, hogy milyennek kell lennie egy igazi férfinak. Beszéljenek helyetted a jelen tetteid, kijelentéseid és eredményeid. Légy te is alfaférfi!