Egy alfa férfi esetében a kérdés ironikus módon akár ez is lehetne: Hogyan ne legyen barátnőm? Egy alfa viszont nem tárgyiasítja a nőt. Ezért nincs gondja a csajozással és ezért nem kell szerznie barátnőt – szinte magától jön az életébe, ha úgy akarja.

Miért nem tartok még itt?

A kérdés a te szemszögedből sokkal inkább az, hogy miért nincsenek potenciálisan olyan nők az életedben, akik közül szinte azonnal lehetne barátnőd? Ugye mennyivel érdekesebb megközelítés? Pedig így kellene lennie. Ami ennek az érzésnek, vagy élethelyzetnek az útjában áll, azt alább olvashatod.

Valóban ez a megoldás a problémámra?

Tedd fel magadnak a kérdést, az-e most az első lépés, hogy barátnőt szerezz magadnak? Sokan csak azért akarnak maguknak barátnőt, hogy úgymond „boldogok legyenek”. Ha a társkeresés motivációját abban határozod meg, hogy egy barátnő fogja elhozni azt a boldogságot, amit egyébként férfiként magadban kellene megtalálnod, akkor nagyon rossz úton jársz!

Miért keresed a választ a kérdésre: Hogyan legyen barátnőm?

Erre a kérdésre a válasz automatikusan beléd van kódolva. Hogy úgy fogalmazzak, a barátnő azonnal jön magától, amint az életed és a kapcsolataid kulcs területei rendben vannak. Minél inkább rendben van az életed, és békében vagy magaddal, annál közelebb állsz ahhoz, hogy megjelenjen az életedben az a bizonyos „igazi”. Ehhez viszont el kell tudni viselni a kudarcokat is

Miért keresik sokan egy barátnőben a megoldást?

Hányszor hallottad a környezetedben, hogy erről nem én tehetek?, ez nem az én hibám…, Miért nem vagyok boldog?…, A nők csak kihasználnak…,nincs igazság a földön – és persze hasonlókat. Sajnos a kondicionálás annyira mélyen belénk oltja a kudarcot, hogy azt a boldogság doppingjával igyekszünk kompenzálni.

A kedvencem a „Ha már nem vagyok gazdag legalább legyek boldog.” És az emberek elhiszik, hogy a boldogság záloga vagy a pénz vagy pedig egy barátnő. Pedig egyik sem.

A saját boldogságod záloga te vagy

Amint nem dolgoktól vagy személyektől fogod elvárni, hogy boldogságot adjanak neked, a mérleg elkezd a másik oldalra billenni. A barátnő majd akkor jön, ha már rendben leszel magaddal! Egy párkapcsolatban a barátnő nem a másik feled, hanem a társad, erre mindjárt visszatérünk. De előbb…

Határozzuk meg, mi is az a barátnő

Egy serdülő fiú vagy fiatal éveiben lévő férfi még alapvetően a hormonjai függvényében gondolkozik a nők szerepéről az életben. És ez így is van rendjén. A baj akkor van, ha ezen nem tud a későbbiekben túllépni.

Ezért kiemelkedően fontos, hogy még fiatal korban megkapjuk a megfelelő példát arra, hogyan kell férfiként a nőkhöz viszonyulnunk. Ha még 30 évesen is csak a szexualitást nézed, vagy hogy milyen módon tudsz villantani a barátnőddel, akkor nem fejlődött ki az a szintű érzelmi intelligencia benned, ami egy jól működő, elfogadó kapcsolat alapfeltétele.

A párod nem gumibaba vagy drog!

A guminő szexuális vágyakat elégíti ki, a drog pedig a boldogságot hivatott „imitálni”. Őszintén: csak ezek miatt kell barátnő? Amíg a válasz igen az egyik vagy másik kérdésre, addig vagy nem lesz barátnőd vagy lehet bármennyi, ugyanúgy sosem leszel boldog vele, mint eddig. Ideig óráig talán fennál a látszat, de legbelül érezni fogod, hogy csak átvered magadat.

Milyen szerepe is van a barátnőnek az életedben?

A barátnő fogalma ebben az értelemben talán kicsit pontatlan. Én inkább a társ kifejezést használnám. A társ szerepe az, hogy az életben egy egyenes vonal (cél) mentén haladjon veled és teérted, hogy te is vele és őérte haladjál. Magyarul: bizonyos kulcs területeken közösek a céljaitok, álmaitok, vágyaitok. Ezek nem mindig vannak teljes átfedésben, mégis egy jól érezhető/látható vektort rajzolnak ki.

Tehát akkor hogyan legyen barátnőm?

Barátnőd akkor lesz, amikor már nem attól teszed függővé az életed, hogy épp van-e barátnőd vagy nincs. Ez ugyanakkor nem azt jelenti, hogy nem kell csajozni, nem kell aktívan keresni a társad és nem kell a párkeresés során felbukkanó kihívásokkal megküzdened. De ne ettől tedd függővé az egész életed!

Állj félre a saját utadból!

Lárom, hogy férfiak (de sokszor nők is) mennyire rá tudnak görcsölni arra, hogy legyen valaki az életükben. Nem foglalkoznak azzal, hogy ők maguk olyan emberré válljanak, akik méltók arra, hogy társukká válasszák őket. Pedig ez lenne a helyes.

A hogyan legyen barátnőm helyett….

Előbb tedd fel azt az egy kérdést és igyekezz őszintén megválaszolni: Vagyok-e olyan ember, aki méltó társa lehet egy nőnek. Még csak nem is kell konkrétan megfogalmazni, milyen nőről lenne szó. Maga a kérdés magába foglalja az összes többi kis csomagot, amit ezen az úton ki kell bontanod:

  • Meg tudom-e határozni egyáltalán milyen barátnőt szeretnék?
  • Az életem mely területei azok, amiket feltétlen meg kell reformálnom?
  • Meg van-e már bennem a kellő elszántság és motiváció, hogy kitartsak az úton?
  • Tisztában vagyok-e a kudarcokkal, nehézségekkel, amik ezen az úton elkerülhetetlenül kísérni fognak?

Fogj hozzá, gyűjts információkat és lépj a tapasztalat útjára. Az Alfa férfi blogon máris rengeteg hasznos tippet találsz ezzel kapcsolatban.

Ha személyes elakadásaid vannak, keress fel, segítek.