Ha felmerül a téma, hogy milyen is egy romantikus férfi, a legtöbbünkben valamiféle frakkos férfi képe bukkan elő, aki úgy udvarol, hogy a vacsoraasztalnál prímás húzza a szerelmes nótákat, miközben röpködnek a rózsák és a bókok. Ha felmerült benned a kérdés: hogyan legyek romantikus férfi, akkor tedd pontosan ezt!

Nem, nem állj!

A 21. században vagyunk, verd ki a fejedből ezt a sztereotípiát. A társadalmi normák, a nők elvárásai a férfiak felé, meg amúgy is a férfi női szerepek alapos változásokon mentek keresztül.

Ma már nem sok értelme van szerenádot adni egy ismeretlen nőnek, szerelmes levelet, meg millió rózsát küldeni névtelenül (bár ezt még ma is látom). Ha csak ez utóbbi esetben az a célod, hogy a kiszemelted Audi volánjánál ülős rózsát a combjain tartó fotóval gazdagítsa az instagram követői számát.

Azért bunkóba se kell átmenni és nem kinyitni az ajtót a hölgynek, ha épp randira tart a társaságunkban. De azért a toljuk a széket a feneke alá és társai szintű gesztusok például már véleményem szerint elhagyhatóak.

Szóval, hogyan legyek romantikus férfi?

A válasz inkább a holban rejlik mint inkább a hogyanban. A nők egy helyen biztosan igénylik a mai napig a romantikát, és ez nem is fog változni a jövőben. Ez pedig az ágy. 

A szexen kívül persze léteznek romantikus gesztusok, de ezeknek a többsége is a szex köré van építve. Mert a romantikának ott van a helye a leginkább, ahol az intimitás a legmagasabb szinten megnyilvánul. 
Próbálj csak meg bejutni egy nő lábai közé romantikázás nélkül. Hacsak nem a bordélyházban vagy, nemigen lesz jó vége a dolognak. 

Ha te viszont romantikus alkat vagy, és verseket írsz meg ilyesmi, de nem viszed annyira túlzásba, hogy az már sok legyen, az még mindig vonzó lehet egy nőnek. Ismétlem, csak abban az esetben, ha tényleg ilyen vagy. Máskülönben visszafelé sülhet el a dolog. Tudod ez olyan, hogy vagy van hozzá érzéked (többynire befelé forduló férfiak tudnak nagyon érzelmes megnyilvánulásokat produkálni irományok és egyéb művészi alkotások formájában.)

Romantika viszont az is, ha egyszerűen nekiestek egymásnak és leharapdáljátok egymásról a ruhaneműt. Mert nincs annál romantikusabb, mikor két ember annyira kívánja egymást, hogy azonynomban egyesülni akarnak.

A romantikát akkor mindenképp be kell vetni fegyverként, amikor csak az egyikőtök van (egyenlőre) ráhangolódva a szeretkezésre. Ez különösen fontos a nőknek. Ők százszázalékosan érzelmi lények, szóval ki kell elégítened azirányú igényüket, hogy érzelmileg rá teljesen rá legyenek állva a szexre. 


Ez az a helyzet, amikor nem ajtóstul törünk a házba, hanem szépen bekéredzkedünk. 

Romantikus férfi vagy alfahím?

Nos a kettő nem zárja ki egymást. Sőt! Az alfahímség nem azt jelenti, hogy folyamatosan adjuk a macsó férfit. Ehhez a státuszhoz ugyanúgy hozzátartozik az is, hogy bizonyos helyzetekben előhúzzuk a tarsolyunkból a romantikus férfit. 

Mikor kell beáldozni az alfahím szerepet?

Az ágyban bizonyos szinten. De ha alfahím vagy, akkor ez neked úgyis természetes módon fog menni, ahogy az is, hogy nem kell majd azon görcsölnöd, mikor milyen trükköt húzz ki éppen a tarsolyodból. Más szóval nem kell váltogatnod a szerepek közt, mert az alfahímség, jobban mondva alfaférfiség egy életmód.

Mikor kell, hogy romantikus férfi üzemmódba váltsál?

Minden alkalommal, amikor szexre kerül a sor. (Ekkor legalábbis biztosan) És minden alkalommal, amikor a helyzet úgy kívánja. Ez lehet akár kiengesztelés is, ha megsértetted a párodat. Ilyenkor jó elővenni az érzékenyebb, őszintébb énedet. Mivel a szex amúgy is az egyik legjobb stresszoldó a Földön, ezért ilyen helyzetekben egy hosszas beszélgetést okos és nem utolsó sorban kellemes lezárni romantikával és szexxel.

Hogyan legyek romantikus férfi, amikor a helyzet megkívánja?

Ja és persze pár szó arról is, hogy mit is takar cselekedet szitjén egy romantikus férfi? Pár tipp: 

Romantikus vacsora – Főzzél neki vacsoárt, várd kajával. Ez nagyon imponáló a nőknek. Szeretik látni, hogy tudsz főzni és ételt rakni a nőnek (tudat alatt a majdani családnak). 

Csípjetek be, de csak egy kicsit! – Pezsgő, bor, ideális körítés, felszabadítja a gátlásokat. Egy koccintás és csók – ismerős afrodiziákum?

Rózsa – egy szál vörös rózsa a romantikus vacsihoz éppoly étvágygerjesztő, mint az ha íncsiklandó falatokkal készülsz a párodnak, vagy randipartnerednek.

Illógyertyák – nem csak a lakásban – akár a kádban is! Csinálj hangulatos fényt, oltsd le a villanyokat. Hagyjál egy halvány fényt és gyújtsál gyertyákat, amik így megadják a félhomály romantikáját és tudat alatt már az ágyra hangol rá titeket.

Közös fürdőzés – Még nem fürödtél a pároddal egy kádban? Akkor itt az ideje ezt bepótolni! Ide is dukál a pezsgő és a gyertyák. Kényeztetés és ha nem kényelmetlen, itt már egymásnak is eshettek.

Légy kívánatos a nő számára – Hogy érezze, fontos neked a vele töltött idő, hozd ki magadból a legtöbbet arra az estére. Nem kell öltöny, de egy testhezálló fehér ing, óra, chino nadrág megadja a módját. Biztos lehetsz benne, hogy a nők is mindig adnak a külsejükre, ha ilyen alkalomról van szó. Szóval ne okozz neki csalódást!

Romantikus film/zene – Filmet akkor ajánlom, ha ez a program eleve. Egyébiránt ha csak zenét engedsz ésesetleg lejtetek egy könnyed táncot, hamarább a közepébe vághattok a „romantikának”.