Íme némi segítség a nemrégiben indult facebook társkereső applikáció, a facebook dating használatához. Sokan még nincsenek tisztában a facebook társkereső funkció alap beállításaival. Természetesen problémák még felmerülhetnek a cégóriás részéről is.

Igyekeztünk összeszedni, melyek azok a tudnivalók, lehetséges problémák, amikbe beleütözhetünk, ha igénybe szeretnénk venni a facebook társkeresőjét.

Kezdjük rögtön az elején.

Facebook társkereső beállítása

Az első lépés nyilvánvalóan, hogy rendelkezzünk facebook profillal. Ahhoz azonban, hogy a társkereső funkciót is igénybe tudjuk venni, feltétlenül szükséges, hogy azt egyenlőre csak a mobilra telepített applikáción keresztül tudjuk aktiválni.

Hol találom a facebook társkereső funkciót?

Az alkalmazásban görgesd le a menüt, ott fogod megtalálni egy kis szivecske mellett a társkeresés pontot, arra kell kattintanod.

Fontos, hogy el kell fogadni az adatfelhasználási feltételeket!

Következő lépés: A kezdésre kattintva végig kell menned egy sor kérdésen. Amire nem akarsz, vagy nem tudsz válaszolni, azt egyszerűen átugorhatod, méghozzá a kihagyás gombra kattintva.

Végül, ha készen vagy és átnézted a profilodat, egyszerűen csak a megerősítés gombra kell kattintanod.

Hogyan szerkesszem az adatlapomat?

Szerkesztéshez, további adatok és képek megadásához két lehetőség közül választhatsz:

  1. A javasolt profil előnézete

2. A profil kitöltésének befejezése manuálisan

Nemed kiválasztása

Meg kell adnod a nemedet. Három lehetőség közül választhatsz: férfi, nő és konkrétabb meghatározás. A konrétabb meghatározásban további lehetőségek közül választhatsz: Cisz nő, transz nő, cisz férfi, transz férfi, nem bináris. Válaszd ki a megfelelőt és mentsd el.

Csatlakozz prémium klubunkhoz és tanulj profiktól az online/offline hódításról és alfa férfi életstílusról!

Facebook társkereső üzenet küldése

Felmerül a kérdés, hogyan és kiknek lehet üzenetet küldeni a facebook társkereső funkcióján keresztül. Nézzük, hogyan is működik a dolog, milyen az algoritmus:

A paraméterek alapján a facebook párjelölteket fog javasolni. A tinderrel ellentétben bárkinek írhatsz egy első üzenetet. A chatelés viszont csakis akkor fog folytatódni, ha a másik fél beleegyezik és engedélyezi azt.

Így lényegében bármely párjelöltednek írhatsz, de csak kölcsönös szimpátia esetén lesz belőle további üzenetváltás. Ezért kiemelkedően fontos, hogy rendben legyen a profilod és hogy ne tudd, mit írj egy csajnak, ha tetszik. Ha ugyanis nincs válasz, akkor nincs csevegés sem. Akkor pedig hiába írtál a kiszemeltednek.

Facebook társkereső probléma

A társkereső használatával kapcsolatban felmerülhetnek problémák. Az egyik amivel nincsenek tisztában nem is feltétlenül facebook társkereső probléma. Akiknek nem jelenik meg a dating ikonja, illetve a lehetőség, hogy igénybe vegyék magát a funkciót, amögött sokszor csak az áll, hogy még nem töltötték be a 18. életévüket.

A facebook társkeresőt ugyanis18 éven aluliak nem vehetik igénybe! Legalábbis idehaza és az európai országokban nem. Az uniós szabályozások szigorúbbak, nem véletlenül indult a tervezettnél jóval később itthon az app.

További felmerülő facebook dating problémák

Facebook dating nem működik

Hasonló probléma, ha a facebook dating nem jelenik meg, illetve nem jelennek meg a randevúk az alkalmazásban

Javasolt megoldási lehetőségek:

  1. Egyszerűen frissítsd az alkalmazást. Lehet, hogy egy régi verzió van feltelepítve a telefonodra. Ha még a dating európai megjelenése előtti fb verzió van a telódra telepítve, nem tudod igénybe venni a facebook társkereső lehetőségét. Az ugyanis a régi appban még értelemszerűen nem volt elérhető.
  2. Facebook újratelpítése. Ha elmúltál 18 és a verziód is újabb, ennek ellenére nem tudod iénybe venni a datinget, akkor is vannak még lehetőségek. Az egyik, hogy újratelepíted a facebook appot. A régit eltávolítod és a legújabb verziót teszed a telefonodra. Fontos, hogy jegyezd meg a jelszavadat, nemhogy nem tudsz majd belépni aztán a profilodra.
  3. Facebook értesítések újraengedélyezése. Engedélyezd a facebook értesítéseket, ha nincsen bekapcsolva.
  4. Facebook súgó – ha ezek ellenére sem tudo elérni a facebook társkeresőt, akkor nézzél szét a facebook súgóban és ha kell vedd fel a kapcsolatot a facebook ügyfélszolgálatával. Azt tudni kell, hogy nem feltétlenül fénysebességgel fognak reagálni és az is lehet, hogy nem feltétlenül fogsz érdemi választ kapni.

Ilyen és ehhez hasonló problémák még felmerülhetnek a facebook datinggel kapcsolatban. Idehaza átfogóbb tapasztalatok még nyilván nincsenek a funkcióval kapcsolatban. Nyilván ennek oka az is, hogy idehaza lassabban adaptálódnak az emberek új dolgokhoz. Plusz sokan tartanak attól is, hogy az ismerőseik esetleg tudomást vesznek róla, hogy online társkeresési módszerekhez folyamodunk.

Ettől nem kell tartani, hiszen az ismerőseinket alapbeállítás szerint nem jeleníti meg a keresési javaslatok közt a facebook társkereső funkciója.

Hogy mennyire lesz keletje itthon a facebook datingnek, azt még nehéz előre megjósolni. Mindenesetre dating ide vagy oda, a facebook társkeresés eme funkció nélkül is egy igen hatékony módja, hogy megtaláljuk az igazit.