Sokszor meglepődöm azon, mennyi magányos férfi él a környezetemben. Sokan azzal magyarázzák ezt, hogy ők egyszerűen nem elég vonzóak, vagy sehogyan sem akar nekik összejönni za áhított kapcsolat. A tapasztalatom viszont az, hogy a háttérben egészen más okok állnak.

Vegyük csak azt a tényt, hogy megannyi külsőleg kevésbé vonzó vagy anyagilag nem a topon lévő pasinak van barátnője, házastársa. És még meglepőbb, hogy sokszor nem is akármilyen vonzó nővel „hozta össze a sors”.

Bezzeg te, aki olvasod ezeket a sorokat és neaggyisten magányos férfiként teszed ezt, feltételezem, hogy ugyanaz a válaszod, mint az összes többi hasonló cipőben járó férfitársadnak: nem rajtad múlik. Pedig de!

Mitől lesz egy férfi magányos?

Tapasztalatom szerint három fő okra lehet visszavezetni a magányos életmódot:

  1. Fél megszólítani nőket, mert szégyenérzete van, vagy sokszor elutasították és egyszerűen feladta. Ha eljut odáig, hogy megszólítsa, nem jön rá, nem kutat utána, hogy miért nem tud eljutni a kapcsolatig. Gyakorlatilag fejben feladta. Beletörődött a helyzetébe, elfogadta, hogy neki ez jutott – pedig nem kellene!
  2. Nem tud elszakadni a biztonságtól, nem mer kilépni a komfortzónájából. A csajozásban bizony pont az a szép, hogy bizonyos szinten ki kell lépned a komfortzónádból, ha egy vonzó nőt, egy „prédát” szeretnél megszerezni. Tipikus példa, mikor valaki megmaradt a mamahotelben és nem fejlődik ki nála az igazi önállóság.
  3. Már volt kapcsolata – de nem tudja magát túltenni azon az egyen. Megbántották, vagy túl korán pattintották le. Bármi is legyen az ok, olyan csalódás érte, amin képtelen túltenni magát és minden jövendőbeli esetleges kapcsolatába ezt vetíti bele. Sokszor ezek még keveset tapasztalt férfiak, akiket egy komolyabb csalódás eltántorított és nem tanulták meg a leckét. Így viszont egészen biztosan nem is fogják már.

Mi a megoldás egy magányos férfi számára?

Az igazság az, hogy intézményes megoldás nincs. El kell kezdeni cselekedni, célokat kitűzni és még azelőtt elhinni, hogy képesek és alkalmasak vagyunk egy stabil, virágzó kapcsolat kiépítésére, mielőtt bármilyen jelét is észlelnék. Hát igen, nem hangzik könnyűnek, holott nincs benne semmi extra nehézség.

Mindenki vágyik a társaságra, arra, hogy legyen valaki mellette. Ahogy a férfiak, úgy a nők is. Ezért éppen annyi esélyed van, mint bárki másnak, hogy boldog kapcsolatban élj. Ehhez viszont meg kell teremteni egy ilyen kapcsolat alapjait. És ha még eddig nem tapasztaltál, vagy legalábbis nem tapasztaltál eleget, akkor ott kell kezdeni, hogy el kell kezdeni kiépíteni egy alapszintű komfortot a nők társaságában.

Kezdjél el nők közé járni, kezdd megismerni őket

Nem kell máris diszkóban agyba-főbe leszólítanod minden nőt, aki az utadba kerül. De elkezdheted kis lépésekben és szóba elegyedhetsz a munkahelyeden, sportolás közben, az utcán, bármilyen alkalomból. A lényeg, hogy ne érezd feszélyezve magad. Ne az legyen a cél, hogy máris elkérd a számát, ha még ehhez is előítéleteid vannak, vagy túl félénk vagy hozzá. Legyen csak az az első lépés, hogy tudatosítsd, nem érinthetetlenek a nők sem.

Változtass a megjelenéseden

Lehet, hogy eddig az is visszatartott az ismerkedésben, hogy nem kaptál elegendő vagy pozitív visszajelzést a nőktől. Ezen viszonylag könnyen lehet javítani. A külsődön ugyanis drasztikus változatásokat tudsz eszközölni, ha épp nem vagy még a toppon.

  • Az első és leggyorsabb útja nyilván az, ha hangsúlyt fektetsz az ápoltságodra és a ruhászkodásban is eszközölsz némi változtatásokat. Az ápoltság és a ruhászkodás olyan vonzó férfi tulajdonságok, amelyek nagyot lendíthetnek a megítéléseden a nők részéről viszonylag csekély befektetéssel.
  • A második lépés a fizikai kondíciód feljavítása, ami már nyilván picit időigényesebb és hosszabb távra szól. De még ez is csak szervezés és kitartás kérdése. Persze a legtöbben ezt is hamar feladják, ha nem látnak változást egy-két hónapon belül. Ne ess ebbe a hibába!
  • A harmadik a vonzó férfi viselkedés elsalyátítása. Ez még nem az, amikor már olyan a személyiséged, amilyenek egy alfahím jellemzői. De már olyan viselkedési mintákat erőltethetsz magadra, amik a nők számára vonzóak és idővel beépülnek a tudatodba és a részeddé vállnak. És éppen ez a cél.
Mitől vonzó egy férfi?
Nem tudod, mitől vonzó egy férfi? Itt a válasz…

Tudatosítanod kell, hogy néhány dolog, ami most nem tetszik, vagy eddig ellenezted, igenis a hasznodra vállhat és később meg fogod magadnak köszönni, hogy meglépted és elhagytad miatta a komfortzónádat.

Nem kell mindját a nagyvadakra halytani!

Mégegyszer kihangsúlyozom, nem kell, hogy egyből a legboldogabb kapcsolatot célozd meg a legvonzóbb nővel. Különben is eléggé relatív az, hogy kinek mi a vonzó. De ha eddig nem volt még egy legalább két-három hónapos kapcsolatod sem, vagy egyáltalán semmilyen sem, akkor ne azt célozd meg, hoogy elsőre megtaláld az igazit. Akárhány éves is vagy, ezen a téren még tapasztalatlan vagy. Add meg magadnak azt az időt, ami ahhoz kell, hogy érzelmileg fejlett és elkötelezett legyél majd egy nő iránt, ha arra kerül a sor. Addig pedig élvezd a tanulófázis minden velejáróját 🙂

Ne tölts időt negatív emberekkel

Kiemelten fontos, hogy ne kövesd a kocsmázós magányos farkasok példáját és ne csak olyan szórakozási formákat keress, ahol gyakorlatilag nem érintkezel nőkkel. Olyanokkal vedd magad körül, akiknek az életük követendő példa. Ha kocsmázni jársz haverokkal, az egy szinten oké. Akkor viszont nem, ha ezzel lúzer benyomást keltesz, mint akinek nem jutott már semmi sem az életben. Ha ez a helyzet, szedd össze magad!

Legyél diszciplinált és kitartó

Persze ezt a legkönyebb mondani, mégis szinte minden ezen fog múlni, Ez az amit én is és bárki is fog neked mondani, csak akkor fog eredményt hozni, ha rendszeresen cselekszel és akkor sem adod fel, ha kilátástalan a helyzeted. Legalábbis annak tűnik. Ezt mindenkinek magában kell megtalálni, így neked is.

Egy apró tipp, ami segíteni fog neked

Haladjál kis lépésekben és amint sikereket látsz, könyveld el, hogy az adott területen már haladást értél el és ebből kiindulhatsz. Jegyezd fel, mit értél el és időnként nézd vissza, elemezd ki, végül is mi vezetett a sikerhez. Néha hosszabb távon már hajlamos az ember magától értetődőnek venni dolgokat, holott sokszor nem azok. Így van ez a csajozással is. Fél év távlatában például, ha kitartó vagy, olyan változásokat vehetsz észre magadon, ha dokumentálsz mindent, hogy magadra sem ismernél máskülönben.

Legyél egy közösség része és tanulj olyanoktól, akik már bejárták azt az utat, amire te még csak most készülsz lépni. És semmiképp se könyveld el magad, mint egy magányos férfi, aki élete végéig egyedüllétre van kárhoztatva. Neked is jár egy boldog kapcsolat lehetősége!