Ha randira kerül a sor, jó ha tisztában vagy vele, mik azok az általános alapszabályok, amiket ha betartasz, biztosan nem rajtad fog múlni a siker. Persze nemcsak a helyszínen, az időzítésen és a kommunikáción múlik, hogy lesz-e második randi is. De most fókuszban az első randi tippek!

Ehhez ugyanis kell, hogy meglegyen a kellő kémia két ember között. Az is lehet, hogy mindketten jól érzitek magatokat a randin, mégsem folytassátok. Vagy pedig pár következő randin derül ki, hogy külön-külön semmi baj veletek, de nem tudjátok együtt elképzelni az utatokat, mert annyira különbözik az életviteletek és a céljaitok.

Ezért fontos, hogy egyáltalán a kellő hozzáállással kezdjünk hozzá a randizáshoz. Ez a hozzáállás pedig azt jelenti, hogy bármikor hajlandóak vagyunk elengedni a szituációt és nem vesszük élet-halál kérdésnek, hogy összejöjjünk a kiszemelt nővel. Ez talán triviálisnak tűnhet, de főleg kevéssé társas férfiak és befelé forduló személyiségtípusok hajlamosak véresen komolyan venni a kudarcokat.

Ebből a szerepkörből viszont pont akkor fog sikerülni kitörni, ha kellő mennyiségű randit fogunk leszervezni, elég sokat kommunikálunk, beszélgetünk nőkkel. Elég időt töltünk velük és képesek vagyunk fesztelenül viselkedni a közelükben. Mindez akkor is elsajátítható, ha alapvetően nem vagyunk ilyen beállítottságúak.

De térjünk is akkor a randi témára. Sokan túlspirázzák ezt is, pedig nem kellene. A lényeg, hogy ne feszüljünk rá a témára, de ne is legyünk azért olyanok, mint az átlag „randizó kislegény”.

Miért is az a bizonyos randi?

Első lépésként tedd magadban tisztába magát a tényt, hogy nem a randi van a kapcsolatért. A randi maga nem más, mint egy lehetőség, hogy két ember megismerje egymást azzal a céllal, hogy a természet által adott funkciójukat emberként betöltsék.

Vagyis, hogy megtalálják a hozzájuk illő párt ahhoz, hogy egymást támogassák az életben és családot alapítsanak. Ez kicsit úgy hangzik, mint valamiféle szigorú definíció, de sokan egészen mást képzelnek mögé.

Állj hozzá úgy, mint egy lehetőségre

Minden egyes randi egyben tanulság is. De fontos, hogy ami hibát az előzőn vétettél, azt szisztematikusan ne ismételd a következőn, mert abban az esetben ugyanolyan típusú nőket fogsz bevonzani a következő alkalommal. A cél pedig az, hogy a hozzánk illő párt találjuk meg, nem pedig ugyanazt a problémát hozzuk minden egyes nővel az életünkbe. Tehát tanulj és lépj tovább.

Már az első randielhívás sem mindegy

Az első randielhívás egészen biztosan nagyon konkrét lesz. Tudni kell, hogy az első randi legyen általános, de ne átlagos. Hogy mit értek ez alatt? Azt, hogy nem kell túlagyalni a helyszínt, sem pedig túlromantizálni. Egy normális nő is tisztában van vele, hogy pont azért első randi, mert szeretnétek megismerni jobban egymást. Ezért nyilvánvalóan nem fogja tőled elvárni, hogy kitaláld, mit szeretne egy férfitól.

Romantika nem játszik!

Első randi tippek legftontosabbika, hogy nem viszünk ajándékot és főleg nem virágot a nőnek. Miért nem? Hogy ne érezze azt, hogy meg akarjuk őt venni. Egész egyszerűen nem ez a célja az első randinak. Ez nem jelenti azt, hogy nem kell férfinak lenned, és ami egy férfi szerepköre az első randin azt ne teljesítsd. Igen vannak szabályok, amik kihagyhatatlanok és fontosak.

Íme egy pár, amit ne felejts el, ha első randira készülsz:

Hozd ki magadból a legtöbbet

Az első benyomás a legfontosabb. Persze nyilván el sem menne veled randira, ha a meghíváskor nem tudtad volna kellően meggyőzni. Persze más kérdés, hogy személyesen történt a meghívás, vagy még azelőtt sosem találkoztatok.

Például, ha online társkeresőn vagy facebookon ismerkedtetek meg. Ebben az esetben jó, ha az amit belőlünk látott, nincs mérföldekre a valóságtól. Sokan kicicomázzák a profilukat, de úgy, hogy annak semmi köze a realitáshoz. Ettől kíméld meg azt, akit elhívsz randira.

Azonban, fontos, hogy legyél ápolt. Nem fogok a legapróbb részletekbe belemenni: legyenek rendben a körmeid, fogaid, bőröd, hajad. Öltözz fel rendesen, ne viselj két mérettel nagyobb cuccokat. Legyen stílusod. Legyen tartásod, ha kell gyakorold, hogy nem görnyedve jársz és ülsz. Egyszóval fundáld ki, hogyan legyél alfahím a nő szemében!

Ne késs a randiról

Elkésni az első randiról az gyakorlatilag egyenlő az esélyeid lenullázásával. Ha már az első alkalommal késel, az azt sugallja, hogy megbízhatatlan vagy. Ha csak nincs valami nyomós érved a késésre, felesleges kimagyarázni. A nők átlátnak a szitán. Szóval legyél pontos. Sőt inkább érkezz picivel előbb, olyan 5-10 perccel legalább.

Mutatkozz be neki illően

Laza kézfogás és puszi az arcra alapvető. Nézz a szemébe, amikor hozzá beszélsz. Ez nem csak a bemutatkozásra igaz, de az egész randira is. Lássa, hogy mersz a szemébe nézni és nem akarsz előle semmit sem titkolni. A szemkontaktus kerülése önbizalomhiányt is tükrözhet, ami szintén nem túl szerencsés.

Legyél férfi a talpadon

Neked kell annak lenned, aki végigvezeti az első randit. Eleve neked kell javaslatot tenned az első randira, megkérdezned, mit szeretne és kérdezni is. Azonban jó hallgatónak is kell lenned. Fel kell tenned magadnak a kérdést: hogyan legyek vonzó férfi?

Figyelj oda rá

Kiemelkedően fontos, hogy odafigyelj a randipartneredre. Hallgasd meg mit mond, mit válaszol a kérdésre, amit feltettél neki. A jó konverzáció persze kétirányú, ezért ha beindul, akkor nyilván lesznek feléd kérdései.

Beszéljétek meg a legfontosabb dolgokat

Mindketten azért vagytok az első randin, mert szeretnétek, hogy kialakuljon egy kép a másikról. Első körben pedig ez egyedül úgy lehetséges, ha a nagy kört kezditek szűkíteni. Méghozzá úgy, hogy a legáltalánosabb témákkal kezditek, majd ha bejöttök egymásnak, a következő randikon egyre személyesebb, kevéssé általános részei kerülnek górcső alá.

Ezek a témák pedig az első randin a család, munka, hobbi, baráti kör, kedvtelések, stb… Nem kell túlspirázni, hiszen pont azért vagytok ott az első alkalommal, hogy meglássátok van-e olyan dolog a másik életében, ami esetleg eleve kizáró ok, hogy folytassátok az ismerkedést. Ha ilyen akadály nincs, és mindketten kölcsönösen jól éreztétek magatokat az első randin, akkor jöhet a második, ahol még közelebbről megismerhetitek egymást és kiderül fog-e működni a kémia kettőtök közt.

Legyetek mozgásban

Egy ital elfogyasztása után meg lehet ejteni egy könnyű sétát, esetleg átmenni egy parkba, vagy valamilyen nevezetességhez, ahol kicsit el tudtok vonulni a tömegtől. Semmiképp se menjetek első alkalommal olyan helyre, ahol csak ketten maradtok, távol mindenkitől. Első alkalommal ez még bizalmatlanságot válthat ki. Nyilván még nem ismer téged kellően, így kellemetlenül érezheti magát Ez pedig rányomhatja a bélyegét az egész randira.

Séta közben felsztelenebbül tudtok beszélgetni is, hiszen több érzékszervetek le lesz foglalva. Másrészt érdekesebbnek fog találni téged is. Könnyen lehet, hogy sok olyan randija volt már, ami dögunalmas volt. Hidd el, fel lehet dobni azzal, ha laza sétával ötvözöd.

Ne nyúljon éjszakába az első randi

Nem kell, hogy egy óránál tovább tartson az első randi. Egyrészt mindketten feltehetően elfgolaltak vagytok. Az első alkalom azonban kiváló arra, hogy felmérjétek a terepet. Ha úgy döntötök, hogy lesz második randi, a következőbe már lehet picivel több energiát és időt fektetni. Az első azonban tényleg legyen rövid, de lényegre törő.

Nem kell kiszolgálnod őt!

Nem azért vagy ott, hogy lesd minden mozzanatát és kívánságát. Mutasd meg neki, hogy megvan a saját életed és adsz teret a másiknak. A nők is éppúgy szeretik az önállóságot és hogy valakinek nézik őket. Nem kell a feneküket kinyalni. A nő viselkedjen nőként, a férfi pedig férfiként.

Ne alkoholizálj az első randin!

Talán ez is triviálisan hangzik, de nem jó benyomást tesz a nőre, ha első alkalommal rögtön alkoholizálni lát téged. Ha nem autóval vagy és épp mondjuk másnap nem kell munkába menned, akkor is passzold ezt a lehetőséget. Még akkor is, ha csak egy pohár sört innál.

Egy pohár bor vacsorához beleférhet, feltéve ha eleve ilyen randit beszéltetek meg. Első randira nem feltétlenül ilyet terveznék, még akkor sem ha nagyon fullos a csaj. Talán pont azért, mert másoktól is többnyire ilyen meghívásokat kaphat. Legyél egyedibb picit.

Te fejezd be a randit

Fontos, hogy ne húzd az időt, vagy várd meg míg a nő mondja ki, hogy most már haza kell mennie. Neked kell befejezned a randit. Persze ekkor kell megbeszélni azt is, hogy lesz-e következő vagy sem. Ha igen, akkor itt az ideje leegyezni a következő randit. Itt még nem feltétlen baj, ha nem tudod, hogy épp mi lesz a konkrét helyszín, mert ha picit távolabbi az időpont, akkor addig még sok minden közbeszólhat. A lényeg, hogy legyen lefektetve, hogy fogjátok-e keresni egymást és, hogy mely következő időpont felelne meg mindkettőtöknek.

Puszi a végszó

Nem kell nyelves csókot adni az első randin! De puszit arcra mindenképp. Ne úgy válljatok el egymástól, mint akik nem is randin voltak. Tudasd a nővel, ha tetszik neked és férfiként állsz a búcsúhoz. Nem kell érzéki csók, de ezzel is érezheti a finom parfümöt rajtad és fontos, hogy ha a randi alatt nem volt egyéb kontakt ( kéz megérintése, stb…) akkor itt az ideje, hogy érezze a bőröd és az érintésed. Ezért nem mindegy, mennyire vagy ápolt és mennyire kellemes az érintésed.

Szóval randira fel és legyél alfaférfi a talpadon!