Ha még új vagy az online társkeresésben, akkor mutatjuk, milyen is az internetes ismerkedés kezdete – lépésről lépésre.

Az internetes ismerkedés 5 alap lépésből áll:

 1. Regisztrálj társkeresőkre
 2. Töltsél fel profilfotót
 3. Készíts fotóalbumot
 4. Írj bemutatkozó szöveget
 5. Küldj levelet
 • +1 bónusz jó tanács a végére

Első lépés: Regisztrálj társkeresőkre

Ahhoz, hogy a nők tudtára add, társat keresel, regisztrálnod kell társkereső oldalakra az interneten.

Ha beütöd a google keresősávjába, hogy társkereső oldalak, százával dobja ki az eredményeket. Hogy megkíméljünk a kutakodástól, összeszedtük a legkedveltebb, legjobb társkereső oldalakat, ahová szerintünk mindenképpen érdemes regisztrálnod.

Természetesen vannak speciális oldalak is, és idővel biztosan érdemes lesz magad is kutakodni és más oldalakra is regisztrálni. Ezek azok a társkereső oldalak, ahol a tapasztaltabb társkeresők is aktívak:

Randivonal

Parom.hu

Badoo

Cronos

Második lépés: Töltsél fel profilfotót

A regisztráció még nem egyenlő azzal, hogy nők hadai támadjanak le ismerkedési szándékkal. A legtöbb társkereső oldal nem is enged tevékenységet folytatni, amíg nincs feltöltve profilfotód. Ha más nincs is fenn rólad, ez az alap. Gondolom, te sem olyan nőkkel szeretnél ismerkedni, akiknek nem látod a fotóját.

 • Keresd ki a legjobb fotód
 • Lehetőleg olyan fotót válassz, amin csak te szerepelsz és jó minőségű legyen a fotó, kellően fényes és kellően nagy felbontásban.
 • Ügyelj rá, hogy jól látható legyen rajta az arcod

Ne feledd, itt sem zsákbamacskát vesznek a hölgyek. Nem érdemes csalni. Ha idővel személyes találkára kerül a sor, mindkettőtöket megkíméled a csalódástól.

 • Aktuális képet töltsd fel magadról

Ne két-három évvel ezelőtti fotót tölts fel magadról. Sokszor az ember nem is veszi észre, mennyit változik idővel. Lehet, hogy azon a fotón jobban mutatsz, de később kiderül, ha simliztél. Legyél őszinte, legyél aktuális. Gondolom ezt várod el te is a hölgyektől.

Használd az Online ismerkedés tippek c. cikkemben javasoltakat a profilfotó készítésről, katt ide, egyenesen a fotó részhez ugrik.

Harmadik lépés: Készíts fotóalbumot

Egy fotó még keveset mond el rólad. Lehet, hogy egy jó profilfotóval sok nőt a profilodra vonzol, de ha nincs rólad több vizuális információ, azzal saját magadat szabotálod.

Amire ügyelj:

 • Legalább 4 – 5 további fotót tölts fel magadról

Minden fotó más oldaladat mutassa meg. Pl. egyik fotón sportolsz, másikon baráti körben, harmadik utazás, negyedik hobbi.

 • Mutasd meg a szociális értéked

Még jobb eredményt érhetsz el, ha társaságban mutatod magad, ahol te vagy az előtérben. Akár baráttal sportolotok, vagy kirándulsz. Egyszóval valamilyen tevékenységet folytatsz, és a fotóról süt, hogy eközben az emberek jól érzik magukat a társaságodban. Ez ad egyfajta szociális megerősítést a hölgyeknek, hogy értékes vagy és vonzó lehet számukra az életstílusod.

Negyedik lépés: Írj bemutatkozó szöveget

Ha megvagy a fotókkal, erősen ajánlott szöveggel kiegészíteni a vizuális értékeket. Ne feledd, a nők elsősorban érzelmi lények, minél többféle pozitív érzelmi inger éri őket, annál inkább felkeltheted az érdeklődésüket.

 • Néha a kevesebb több

Nem kell regényt írnod, a társkereső oldal alapvetően a figyelemfelkeltésre való. A további értékeidet az ismerkedés, és pozitív végkifejlet esetén a kapcsolat során kell prezentálnod.

 • Ne az általános tulajdonságokra összpontosíts

Ne azt írd le, hogy milyen őszinte, kedves, hűséges vagy. Ilyen profilokból millió van, a nők már szinte immuninsak rá. Ne hivatkozz arra, hogy mások szerint milyen vagy, mert önajnározásnak, beajánlásnak minősülhet.

 • Tűnj ki a tömegből

Az lesz az internetes ismerkedés igazi kezdete, ha ki tudsz tűnni a tömegből. Ha jók a fotóid, akkor már csak rá kell tenni egy lapáttal. Erre való a jó bemutatkozó szöveg. Legyél frappáns, meghökkentő vagy túlzottan magabiztos. Csak ne nagyon üss el a saját személyiségedről, mert az is átmegy a hölgyeknek.

Ötödik lépés: Küldj levelet

Ideje a tettek mezejére lépni. Sajnos akármennyire jó profilod lesz, nagy valószínűséggel nem a nők fognak nálad kezdeményezni, vagy legalábbis nem azok, akikkel te szeretnél ismerkedni. Ha mégis igen, akkor gratulálok, extra jó munkát végeztél.

 • Felejtsd el az általános megszólításokat

A szia, akarsz ismerkedni? – típusú szövegek már 5 éve sem működtek az online ismerkedésben, ma meg már szinte hatástalanok. Muszály kitűnnöd a tömegből, ha eredményeket akarsz!

 • Szólítsd a nevén

Mindenki szereti, ha a nevén szólítják. Ez az első jel, hogy érdekel téged az, akinek írsz. Ha ráköszönsz valakire, írd bele a nevét is. Pl. szia Erika…..

 • Reagálj a kiszemelted profiljára

Ragadj ki valamit annak a nőnek a profiljáról, akivel szeretnél interakcióba lépni. Nézd meg mi a kedvtelése, mi jön le a fotóiról, és fűzd azt az első megszólításba. Ezzel már kitűnsz a tömegből. Pl. Szia Erika, az egyik fotódon láttam, hogy….

 • Ösztönözd válaszra

Ha jól csináltad válaszolni fog és akkor elindulhat a beszélgetés. A jó nyitó levél tehát kérdéssel fejeződik be, vagy valamilyen szöveggel, ami válaszadásra ingerli a nőket. Pl. és te mit szólsz ehhez? Vagy íváncsi lennék, te mit szólsz ehhez.

 • +1 tipp: Ne a kudarcon agyalj

Az online ismerkedés is ismerkedés. Ugyanúgy hús vér emberek keresik a társukat. Türelemmel kell lenned és nem a csodát várni. Ha voltak/vannak nehézségeid az ismerkedés terén, azok nem tűnnek el, nem helyettesítődnek az internettel. Ne feledd, ez csupán az internetes ismerkedés kezdete, haladó tippekért ajánlom a teljes Online ismerkedés tippek c. cikket.