Skip to content
Az alfahím jellemzői 13 pontban

Az alfahím jellemzői 13 pontban

Vonzó, sármos, humoros, sportos, sikeres – csak néhány az alfahím jellemzői közül. Mégis ezek azok a vonások, amik miatt egy férfira a nők úgy tekintenek, mint egy igazi alfahímre.

Előző cikkünkben kifejtettük, mi is az alfahím jelentése. Most sorra vesszük azokat a tulajdonságokat, amik egy átlagos férfit is alfahím jellemzőkkel ruházhatnak fel.

Csatlakozz prémium klubunkhoz és tanulj profiktól az online/offline hódításról és alfa férfi életstílusról!

Egy alfahím életvitele minden szempontból vonzó a férfiak számára. De nem csak úgy kell magadra tekintened, mint egy nőcsábász, hazárdírozó férfira. Az állatvilágban az alfa nem csak erőt demonstrál. Megvédi a falkáját, kiáll értük és akár az életét is adja, ha a helyzet úgy kívánja.

Miért fontos, hogy alfahím jellemzőid legyenek?

Alfa férfiként kötelességed megtalálni a belső erődet és kiaknázni a benned rejlő potenciált. Magyarul írva: a férfi útja az alfa út.

Ezek az alfahím jellemzői:

 1. Dominancia
 2. Magabiztosság
 3. Vállalja a következményeket
 4. Nem függ a véleményektől
 5. Fizikai erőnlét
 6. Vezető, az ügy élére áll
 7. Kivívja a tiszteletet
 8. Romantikus, ha kell
 9. Van stílusa
 10. Tiszteli a nőket
 11. Céltudatos
 12. Van humora
 13. Nem veszi komolyan magát

Ezek az alfahím jellemzői

1. Dominancia

Az alfahím egyik legfontosabb össz-jellemzője a dominancia. A csoport többi férfi tagja érezhetően nem élvez olyan figyelmet és tiszteletet az emberek (főleg a nők) körében, mint az alfa férfi.

Cselekedeteiben, kommunikációjában is érezhető ez. Született vezetőnek mondják, pedig sokuk tanulta vagy tapasztalati úton tett szert erre a státuszra. Az alfahím elnevezés eleve domináns hímet jelent.

2. Magabiztosság

Egy magabiztos férfi képét sugallja. Az élet számos területén rendelkezik tapasztalattal, mert rizikóvállalásával, cselekvőképességével szert tett számos negatív és pozitív tapasztalatra. Mivel sok mindent átélt, sokmindenben tudja a helyes utat és megvan a kellő magabizossága.

A legfontosabb területeken rendelkezik magabiztossággal: nők, pénzügyek

3. Vállalja a következményeket

Tisztában van azzal, hogy minden cselekedetének lehet negatív végkifejlete. Egy alfahím tudja, hogy egyes döntései kockázattal és következményekkel járhatnak, mégsem torpan meg, mert tudja miért vállalja a felelősséget. Hiszen ez is egy olyan dolog, ami miatt ő az alfahím és nem más.

4. Nem függ a véleményektől

Míg egy átlag férfit könnyedén befolyásolnak mások, addig egy alfa férfi nem hagyatkozik mások véleményére. Meghallgassa, de nem feltétlenül tartsa be mások javaslatát, amennyiben azt nem találja kellő képpen megalapozottnak. Ez nem feltétlenül jelent meggondolatlanságot az ő esetükben, sokkal inkább kockázatvállalást.

5. Fizikai erőnlét

Egy vonzó férfi kellő figyelmet fordít a fizikai állapotára és tiszteli a testét. Időt és energiát szán annak karbantartására edzéssel és megfelelő táplálkozással. Általában emiatt sportos megjelenésű, jó testtartású és magabiztos férfiakról beszélhetünk.

6. Vezető, az ügy élére áll

Egy alfahím jellemzően nem várja meg, hogy más arassa le a babérokat. Azonnal az ügy élére áll és cselekszik. Külsős szemmel úgy tűnik, hogy az idő az ő malmára hajtja a kereket. És ez így is van.

Mivel időben cselekszik, sokszor tűnik úgy, hogy jókor volt jó helyen. De az igazság az, hogy csak mert kockáztatni. Ez viszont nem azt jelenti, hogy vaktában cselekszik. Kiáll a nézetei mellett, ezért vállalja a kockázatot.

7. Kivívja a tiszteletet

Viselkedésével kivívja mások tiszteletét. Az emberek jellemzően felnéznek az alfahímekre. Tisztelik őket, mert cselekszenek, irányt mutatnak a többieknek. Élen járnak szinte mindenben, ezért az egész életük példaértékű lehet mások számára.

Tanácsért is gyakran fordulnak hozzájuk. De nem csak kivívják a tiszteletet, hanem meg is adják azt kellő képpen kollégáiknak barátaiknak.

8. Romantikus, ha kell

Egy alfa férfit jellemzően körberajonganak a nők. Ennek oka az is, hogy pontosan tudják mi kell a nőknek és tudnak velük ennek megfelelően bánni. Tudják, hogy a nőkkel való érzelmi kapcsolat egyik alapköve a romantika, ezért ennek is mesterei.

Biztosan láttál már filmekben alfaférfi-nő romantikus jelenetet. Ezekben a férfiakból szinte árad a magabiztosság. Ahogyan az is, hogy felvállalják, sőt büszkék a romantikus oldalukra (is).

9. Van stílusa

Öltözködésben verhetetlen az alfahím. Az átlag giccses, divatos vagy rosszul ötlözött férfiakkal ellentétben pontosan olyan ruhát visel, ami a testalkatához és férfiasságához illik.

Az alfahím nem divatos, hanem van saját stílusa. Ezért is kitűnik a tömegből még akkor is, ha nem épp giccsesnek mondható a ruházata. Az alfahím a ruházattal csupán hangsúlyozza a megjelenését, magabizotsságát. A többség viszont kompenzálni próbálja azt. Óriási a különbség.

10. Tiszteli a nőket

Fontos, hogy egy igazi férfi tiszteli a nőket és nem úgy tekint rájuk, mint egy tárgyra vagy szexuális eszközre, aki kielégít bizonyos igényeket.

Tisztelettel bánik nem csak azokkal a nőkkel, akikkel intim kapcsolatba kerül, de a környezetében, munkahelyén is. Fontos, hogy jó kapcsolatot ápol a családja női tagjaival, különösen az anyjával.

Elismeri, bíztatja a nőket, bókokol velük a jóízlés határán belül. És fontos, hogy tud nemet is mondani egy nőnek, ha az a helyzetnek nem megfelelő viselkedést tanúsít vagy, ha nem akarja kihasználni őt.

11. Céltudatos

Egy alfahímnek vannak céljai. Tudja merre és hogyan. Ha mégsem, talál magának. Nem csügged azon, hogy mit is kellene csinálnia, annyi minden közül választhat. Nem fásul bele egy adott területbe, ha valamiben lát fantáziát, vagy fejlődési lehetőséget, akkor belevág és képes szenvedéllyel művelni azt.

12. Van humora

Képes mosolyt csalni az emberek arcára, képes megnevettetni embereket. Tud ironikusan fogalmazni és jó helyzetfelismerő képessége révén humorosra fordítani egy elakadt társalgást.

Egyes cselekedeteiben is egyedülálló módon képes humoros fordulatokat produkálni az adott helyzet végkifeljetét illetően.

13. Nem veszi komolyan magát

El tud vonatkoztatni magától. Ha kell, külsős szemmel tekint magára és nem rágódik azon, hogy amit csinált vagy mondott mi lett a következménye. Ennek ellenére tanul belőle és legközelebb jobban csinálja.

Ha tehát azt akarod, hogy legyen a tiéd egy alfahím jellemzői, akkor tedd magadévá ezt a 13 pontot!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

2 hozzászólás “Az alfahím jellemzői 13 pontban”