Biztosan hallottad már a kifejezést: alfahím. Az alfahím jelentése az állatvilágban: a csoportban élő egyedek hímnemű vezére. Gyakorlatilag egy olyan emlős, aki küzdelem, vagy erőfitogtatás útján elsőbbséget élvez a nőstények körében fajfenntartás szempontjából.

Alfahím jelentése

Létezik-e alfahím az emberi társadalomban?

A klasszikus értelemben vett alfahím definíciója egy az egyben nem vonatkoztatható az emberi fajra. Mivel az állatok esetében nincsenek „morális” szabályok, amilyenek az embereket megkötik.

Az alfahím erejével, magabiztosságával a hímnemű egyedek – tehát a teljes falka – vezetője is egyben. Nyilván az állatvilágban versengés van a nőstényekért és a gének továbbörökítéséért. Ez a versengés pedig a vesztes egyed halálához, sérüléséhez vagy jobb esetben „csak a kitaszításhoz vezet(het).

Alfahím jelentése az emberi civilizációban

Emberek közt azokat a férfiakat szokás alfahímnek nevezni, akikre adott körökben felnéznek a nők, mint potenciális párjelöltre. Férfiak körében pedig többnyire vezető szerepet töltenek be. Helyesebb megnevezés az alfa férfi.

Az alfa férfi tehát az emberek alfa hímje. Jellemzően, ha emberi alfa hímre gondolunk, egy sármos, jóképű, jól öltözött, magabiztos férfi jut az eszünkbe.

A nők körében

Egy alfahímre a nők úgy tekintenek, mint aki képes megadni nekik azt a biztonságot, életvitelt és izgalmat, amire vágynak. Az életük a nők szempontjából szinte moziszerű, akár valamilyen szinten túlaposztrofált is lehet.

A mozivásznon talán a leginkább James Bond karaktere az, amit el lehet képzelni, mint egyfajta férfiideált a nők szemszögéből. Bond jóképű, magas, elegáns, de veszélyes életet él. A nők pedig odáig vannak érte.

Csatlakozz prémium klubunkhoz és tanulj profiktól az online/offline hódításról és alfa férfi életstílusról!

Bárkiből lehet alfahím?

Ez függ az illető adottságaitól is. Az emberek esetében nem csak elsősorban a külső adottságok és a fizikai erő a mérvadó. Legalább ennyire fontosak a belső tulajdonságok, a vezetői készség, magabiztosság és kommunikációs képességek. Összességében tehát a kevésbé előnyös külsőt nagy mértékben kompenzálhatják a belső értékek. Ettől függetlenül a külsőt sem érdemes elhanyagolni.

Az alfahímség egy életmód

Mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy egy alfahím életmódja vonzó úgy a férfiak, mint a nők számára. Ki ne szeretne sikeres lenni hódításban, karrierben? És rendelkezni egy kitartó, magabiztos férfi jellemzőivel. Ez az alfahím életmód.

Alfahím jelentése vezetői körben

Egy férfi a munkahelyén is lehet vezér, alfahím. Biztosan feltűnt már, hogy vannak személyiségek, akik jobban kitűnnek a többiek közül. Nem csak jobban teljesítenek, de egyszerűen vezetői képességeik, kommunikációs képességük kimagasló és lehengerlő. Még akkor is, ha nem feltétlenül a legmagasabb pozíciót tölti be az illető.

Egyebek mellett érdemes mindenkinek a saját lehetőségein belül törekednie arra, hogy vonzó férfi váljon belőle. Nem kell, hogy mindenkit nők ezrei rajongjanak körül. Az az egy nő viszont, akit tes szeretnél párodul, jó ha rajong érted. Ez az alfahím jelentése, így leszel te az a vonzó férfi, aki megtalálja az igazit és kiteljesedik munkában, családi életben, bármiben.